Energie opwekken met een zonneboiler

Een zonneboiler is op jaarbasis goed voor zo'n 60% van uw warme water. Het water wordt verwarmd door middel van daglicht dat via collectoren wordt opgevangen. Op minder zonnige dagen springt de CV-ketel gewoon bij. Zonneboilers gaan gemiddeld 20 tot 30 jaar mee.

Zonneboiler

De Nefit SolarLine zonneboiler

Met de zonneboiler krijgt u standaard twee zonnecollectoren geleverd. De zonneboiler staat in uw woning en de collectoren – niet te verwarren met zonnepanelen! – zijn op het dak of aan de gevel geplaatst. De zonnecollectoren, met een oppervlakte van ongeveer 2,5 m2 per stuk, zetten zonlicht om in warmte. Deze warmte wordt afgegeven aan de warmwatervoorraad in uw zonneboiler. Via uw cv-ketel stroomt het warme water vervolgens naar de tappunten in uw woning. Handig: u kunt de zonneboiler ook toepassen als ondersteuning voor uw centrale verwarming of zwembadverwarming.

De voordelen van een zonneboiler

  • Geeft u jaarlijks tot 60% van uw warme water
  • Makkelijk aan te sluiten op uw eigen cv-ketel
  • Hoog rendement

Onze partners in zonneboilers

Nefit introduceerde als eerste ter wereld de succesvolle HR-ketel. Tegenwoordig biedt Nefit als onderdeel van de Europese marktleider Bosch het meest uitgebreide assortiment voor verwarming, warm water en duurzame energie.

Subsidies en leningen

De overheid stelt regelmatig subsidies beschikbaar voor he energiezuiniger maken van uw woning. Weten welke mogelijkheden er zijn? Bekijk dan de EnergieSubsidiewijzer.
Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren