Besparen op gas

Besparen op gas begint bij een goed geïsoleerde woning. Want wat u niet verliest aan warmte, hoeft u niet (bij) te verwarmen. Bovendien is het aangenamer in een goed geïsoleerd huis omdat er minder koude plekken zijn.

U kunt ook besparen op gas door over te stappen op duurzame bronnen. Dat is de energietransitie naar 'nieuwe' warmte. Warmte die wordt opgewekt uit natuurlijke bronnen, zoals de zon, lucht of bodem. Een warmtepomp zet die bronwarmte om in bruikbare energie voor verwarming.

Besparen op gas kan verder met een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kunt u efficiënt uw huis verwarmen. Zo gaat de verwarming uit wanneer u niet thuis bent en kunt u via uw smartphone uw verwarming op afstand weer aanzetten. Zo is het huis opgewarmd wanneer u thuiskomt.

Isoleren

Isoleren

Door het isoleren kan er geen warmte meer verloren gaan via het dak, de ramen, de vloer of de muren. Uw woning wordt een stuk comfortabeler en u bespaart aanzienlijk op uw energieverbruik. Een prettige combinatie, toch? En het is helemaal prettig dat hierdoor uw energierekening een stuk lager wordt en de CO2 uitstoot afneemt.

Lees meer over isoleren
Warmtepomp

Warmtepomp

Warmtepompen worden al tientallen jaren gebruikt in landen waar huizen niet standaard een gasaansluiting hebben, zoals Duitsland, Italië en Scandinavische landen. Een warmtepomp haalt warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie. De warmtepomp brengt de bronwarmte naar een hogere temperatuur die als warmte wordt afgegeven in huis.

Lees meer over warmtepompen
Slimme thermostaat

Slimme thermostaat

Een slimme thermostaat kan voor wel 20% besparing op uw gasverbruik zorgen. U kunt de slimme thermostaat programmeren, waardoor uw huis automatisch op de juiste temperatuur wordt verwarmd. Dit zorgt voor meer wooncomfort én energiebesparing.


Lees meer over slimme thermostaten
CV-ketel

CV-ketel

Een CV-ketel verwarmt uw woning en water uit de kraan (tapwater) met hoge temperatuur. Met een HR CV-ketel gebeurt dit zo efficiënt mogelijk. Als u een vervanging van uw CV-ketel overweegt, is het een goed moment om te bekijken of een warmtepomp interessant is voor u. Is een warmtepomp niet geschikt of heeft deze (nog) niet uw voorkeur, kies dan voor een HR CV-ketel.

Lees meer over CV-ketels
Persoonlijk adviesgesprek aan tafel

Zonneboiler

Een zonneboiler gebruikt zonlicht om water op te warmen. Hierdoor gaat uw gasverbruik aanzienlijk omlaag. Kiest u voor een zonneboiler, dan kunt u deze ook combineren met een warmtepomp. U hoeft dan helemaal geen gas meer te gebruiken voor het verwarmen van water en uw woning. Onze partner kan u hierover adviseren.

Lees meer over zonneboilers
Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren