Menumenuclose

Zonne-energie als oplossing voor asbest

Totaaloplossing voor agrariërs

Met de unieke combinatie van energie en technologie, heeft ENGIE de mogelijkheid om integrale oplossingen te bieden aan partners. Eén van deze partners is verzekeraar Univé. Samen bieden Univé en ENGIE een unieke totaaloplossing voor asbestproblematiek bij agrariërs.

Van oudsher is Univé diep geworteld op het platteland en er zijn veel agrarische ondernemers lid van deze coöperatie. Omdat voor het einde van 2024 alle daken in Nederland asbestvrij moeten zijn, heeft Univé besloten om, samen met ENGIE, haar agrarische klanten hierbij te helpen. Asbestsanering is namelijk een kostbare investering voor bedrijven.

Asbest er af, zonnepanelen er op

Univé heeft uitgerekend dat zij momenteel zo’n 15.000 zakelijke bedrijfsgebouwen verzekeren waar nog asbest ligt, die na 2024 niet meer te verzekeren zijn. Univé wil haar leden een verzekerbare toekomst garanderen door de asbest te verwijderen en zonne-energie op te wekken op deze daken. ENGIE draagt hierbij zorg voor de asbestsanering en het plaatsen van de zonnepanelen. De groene, herleidbare stroom die deze panelen opwekken, kunnen andere Univé-leden, via ENGIE, in huis halen. En mede dankzij het afnemen van deze groene stroom kan Univé het vervangen van andere asbestdaken weer financieren. Op deze manier leveren Univé en ENGIE een grote bijdrage aan de verduurzaming van klanten en daarmee aan de verduurzaming van de maatschappij.