Menumenuclose

Onze missie

We willen en kunnen samen het verschil maken
om de wereld beter door te geven aan volgende generaties

Met de uitdagingen van vandaag, creëren we het Nederland van morgen

De wereld wordt duurzamer. Bedrijven en huishoudens gaan steeds bewuster om met energie. Ook onze klanten doen dat. Wij helpen hen daarbij, met adviezen, technische oplossingen, digitalisering en duurzame energie. De komende jaren gaan we daarin nog veel verder. Onze ambitie is om koploper te zijn in duurzame verandering. Om de leiding te nemen in duurzame verandering. En wij kunnen dat. Want wij zijn ENGIE.

CO2-gecompenseerd gas voor alle klanten

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Een gemiddeld huishouden zorgt daarbij voor een uitstoot van ongeveer 2.642kg koolstofdioxide (CO2) per jaar. Om de uitstoot van CO2 te compenseren, ondersteunt ENGIE diverse maatschappelijke projecten, zoals onze Gold Standard cookstoves projecten. Daarnaast doneren we namens alle klanten die kiezen voor een energiecontract met gas aan de Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder! Benieuwd naar de impact van het project in 2019? Download hier de complete impactrapportage van de Climate Neutral Group (CNG).

Werken aan een duurzame wereld

Nieuwe uitvindingen veranderen de manier waarop we leven. Iedere dag werken we eraan hoe het slimmer, veiliger en duurzamer kan. Met nieuwe technologieën helpen wij klanten o.a. energie te besparen en CO2-uitstoot te verminderen. Samen kunnen we het verschil maken en een bijdrage leveren aan de houdbaarheid van onze wereld. Benieuwd hoe wij duurzaamheid voor ons laten werken? Lees hier alles over hoe wij maatschappelijk verantwoord ondernemen en download onze infographic over groene stroom. Groene stroom ENGIE

Energize je carrière 

ENGIE is één van de meest innovatieve energie- en technologiebedrijven ter wereld. Met meer dan 150.000 medewerkers in 70 landen. In Nederland zijn wij marktleider in de technische dienstverlening. Zo werken er dagelijks 5700 collega's aan technische, innovatieve én digitale oplossingen. Van integrale duurzame gebiedsontwikkeling tot energiezuinige, slimme gebouwen. Voor gemeenten, instellingen en bedrijven. Meer weten?

Iedereen Doet Wat

We kunnen er niet meer omheen, de energietransitie is in volle gang. Daarom zijn wij trotse partner van de overheidscampagne: Iedereen Doet Wat.

Samenwerkingen

ENGIE werkt graag met partners om samen de volgende stap in de energietransitie te zetten. Zo versterken we elkaar in de overgang naar een duurzame wereld.

Nieuws en blogs

Blijf op de hoogte van het nieuws op energiegebied en ontdek handige tips voor duurzaam wonen en werken.
+

Onze energiebronnen

Op dit kaartje vindt u onze bronnen waar u energie van kunt afnemen. Filter eenvoudig op wind- of zonne-energie. Zoek ook op uw plaats en kijk of er bij u in de buurt een duurzame energiebron van ENGIE is.

+

De Jong en Bos

Akkerbouwbedrijf De Jong en Bos wekt zelf zonne-energie op. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Goudse Panelen

Energiecoöperatie Goudse Panelen wil samen met haar leden lokaal groene stroom opwekken om zo de regio Gouda te verduurzamen. Deze stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Greenparc Energy

Bijna 4000 zonnepanelen op het dak van Royal Lemkes in Bleiswijk wekken meer stroom op dan het bedrijf zelf nodig heeft. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Noaber-Energie

Via energiecoöperatie Noaber-Energie kunt u investeren in zonnepanelen op daken van boerderijen in de omgeving van Bathmen. De groene stroom van deze daken maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

PECPOWER

PEC Zwolle-supporter? Dan weet je vast dat jouw club wil investeren in de jeugd en het stadion. Je kunt helpen met het realiseren van deze droom. Hoe? Door nú voor PECPOWER (groene stroom van PEC Zwolle en partners) te kiezen.

+

WatBeters

Energiecoöperatie WatBeters uit de gemeente Overbetuwe wekt zelf zonne-energie op. Deze groene stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Wezenberg Zonne-energie

Ruim 12.000 zonnepanelen op de daken van Wezenberg Groep in Ijsselmuiden wekken meer stroom op dat het bedrijf zelf nodig heeft. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Windpark Eemshaven

In windmolenpark Eemshaven staan 9 windmolens. Deze windmolens wekken samen 27 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 16.061 huishoudens.

+

Windpark Farmsum

In windmolenpark Farmsum staan 14 windmolens. Deze windmolens wekken samen 31 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 18.440 huishoudens.

+

Windpark Lutjewinkel

Binnenkort vindt u hier meer informatie over windmolenpark Lutjewinkel.

+

Windenergie van de Noordzee

Het windmolenpark staat ongeveer 50 kilometer in de Noordzee voor de kust van Zeebrugge in Belgie. Windmolens op zee wekken twee keer zoveel energie op. Deze 55 windmolens wekken energie op voor 160.000 huishoudens.

+

Windpark Riedpolder

In windpark Riedpolder staan tussen Harlingen en Franeker zes windmolens. In totaal hebben deze windmolens samen een vermogen van 13,8 megawatt. Dit is goed voor 15.000 huishoudens.

+

Zon uit de Noordoostpolder

Lokale ondernemers uit de Noordoostpolder wekken zelf zonne-energie op. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Zonnedak Oss

Op het zonnedak Oss staan 4500 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,2 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 339 huishoudens.

+

Zonnepark Beuningen

De gemeente Beuningen heeft het doel om in 2040 volledig energieneutraal te zijn. ENGIE ondersteunt deze ambitie graag en heeft daarom het Zonnepark Lage Woerd gebouwd. Met ruim 18.000 zonnepanelen wekt dit park genoeg stroom op voor 1.800 huishoudens.

+

Zonnepark Burgum

In het zonnepark Burgum liggen 19.000 zonnepanelen. Er drijven 144 zonnepanelen op het water.

+

Zonnepark Deventer

In het zonnepark van Deventer liggen 1000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken 0,25 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 61 huishoudens.

+

Zonnepark Nijmegen

In het zonnepark in Nijmegen staan 4000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,04 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 258 huishoudens.

+

Zonnepark Wolvega

De zonnepanelen van zonnepark Wolvega liggen op het dak van Homecenter Wolvega. In totaal liggen hier 15.000 zonnepanelen. De stroom die niet gebruikt wordt door Homecenter wolvega is beschikbaar voor iedereen die dat wil.

+

Zonnepark Zwolle

In zonnepark Zwolle staan 3500 zonnepanelen die jaarlijks 738 megawattuur zonne-energie opleveren. Hiermee voorzien we 224 huishoudens van stroom.

+

Zon op Lochemse St. Joseph Kerk

Via energiecoöperatie Zon op Lochemse St. Joseph Kerk investeert u in zonnepanelen. De groene stroom van deze panelen maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Zonnige Start

Energiecoöperatie Zonnige Start uit de gemeente Emmen wekt zelf zonne-energie op. Deze stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.