Menumenuclose

Onze missie:

We willen en kunnen samen het verschil maken
om de wereld beter door te geven aan volgende generaties
Energie, technologie en optimisme

ENGIE is één van de meest innovatieve energie- en technologiebedrijven ter wereld. Met meer dan 150.000 medewerkers in 70 landen.

Energie en technologie
Naast top-10 energieleverancier is ENGIE Nederland marktleider in de technische dienstverlening. Dagelijks werken ruim 5700 medewerkers aan technische, innovatieve én digitale oplossingen. Van integrale duurzame gebiedsontwikkeling tot energiezuinige, slimme gebouwen en van betrouwbare opwekking en levering van aardwarmte of waterstof tot innovatie oplossingen voor elektrisch rijden, zoals het gebruiken van een auto als energieopslag voor een kantoorpand. Dat doen we voor gemeenten, instellingen en bedrijven zoals Unilever, Schiphol, Univé, Holland Casino, Universiteit van Amsterdam, Rijksuniversiteit Groningen, Aviko, DSM, ASML en McDonald’s. Klik hier voor meer innovatieve technische projecten van ENGIE.

Optimisme
Wij zijn optimistisch over de toekomst. Juist in deze tijd waarin verandering noodzakelijk is, storten we ons met veel enthousiasme en met een sterk geloof in de toekomst in de energietransitie. We denken mee, zijn proactief en zoeken altijd naar oplossingen om samen vooruit te komen. We nemen de leiding in duurzame verandering. Om de wereld beter over te dragen aan volgende generaties.

Groene stroom van ENGIE

ENGIE levert aan consumenten 100% herleidbare, groene stroom. Uit bronnen in Nederland en Europa. U kunt zelf kiezen waar uw groene stroom vandaan komt. Op dit moment hebben wij in Nederland al meer dan 100 bronnen. Van wind- of zonneparken met meer dan 400.000 zonnepanelen, maar ook van particulieren en bedrijven die klant zijn bij ENGIE en meer stroom opwekken dan ze zelf verbruiken. Ieder jaar komen daar nieuwe bronnen bij, zoals zonnepark Flevokust met bijna 100.000 zonnepanelen.

Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie; in de afgelopen drie jaar ruim 16 miljard euro. Met het totale vermogen aan opgewekte energie uit zon, wind, water en biomassa voorzien wij al 30 miljoen huishoudens (100 miljoen mensen) met een gemiddeld verbruik een jaar lang van stroom.

CO2-gecompenseerd gas van ENGIE

De meeste huishoudens in Nederland gebruiken gas om te koken, te douchen en voor de verwarming. Een gemiddeld huishouden zorgt daarbij voor een uitstoot van ongeveer 2.642kg koolstofdioxide (CO2) per jaar. Om de uitstoot van CO2 te compenseren, ondersteunt ENGIE diverse maatschappelijke projecten, zoals het Gold Standard cookstoves project in Eritrea.

Door het slimme ontwerp van de cookstove is er tot wel 70 procent minder brandstof (hout of houtskool) nodig bij het koken en komt er veel minder schadelijke rook vrij. De vermindering van CO2 uitstoot van dit project compenseert de uitstoot van het gasverbruik van ENGIE particuliere klanten in Nederland. Zo wordt de totale uitstoot naar nul gebracht.

Om de uitstoot van CO2 nog verder te verlagen, planten we samen met Trees for All jaarlijks tienduizenden bomen in Nederland én in het buitenland.

Groen gas van ENGIE

Naast groene stroom en CO2-gecompenseerd gas investeert ENGIE ook volop in groen gas. Ons dochterbedrijf Biogasplus bouwt in heel Nederland nieuwe groengasinstallaties. Helaas is de capaciteit in Nederland nog te klein om al onze klanten te voorzien van groen gas.

De marketing van groene stroom in Nederland

72% van de Nederlandse energiemaatschappijen die groene stroom verkopen, produceert zelf geen stroom. Zij kopen hun groene stroom in bij een kleine groep producenten of bij lokale leveranciers, maar investeren niet in een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. Zo is duurzaamheid voor veel energieleveranciers vooral een goed marketingverhaal. Zij liften handig mee op de grote investeringen die nodig zijn om onze samenleving echt duurzaam te maken. 

Bij ENGIE produceren wij zelf ook groene stroom. Daarnaast zijn wij wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie; in de afgelopen drie jaar ruim 16 miljard euro. Bovendien heeft ENGIE wereldwijd voor 15 miljard euro aan fossiele installaties verkocht of ontmanteld.

Unieke totaaloplossingen

Dagelijks levert ENGIE maatwerkoplossingen aan consumenten, bedrijven, gemeenten en instellingen. Zo hebben we samen met Royal Lemkes Greenparc Energy ontwikkeld: een unieke duurzaamheidsoplossing voor Royal Lemkes, haar medewerkers én omwonenden. Bijna 4.000 zonnepanelen op het dak van Royal Lemkes produceren meer stroom dan het bedrijf zelf nodig heeft. In samenwerking met ENGIE wordt deze stroom lokaal opgewekt én opgeslagen. Deze stroom is beschikbaar voor medewerkers van Royal Lemkes, maar ook voor consumenten. Lees meer.

Bij ENGIE maakt u écht het verschil

De overgang naar een duurzame wereld kost tijd en geld. Volgens het CBS wordt in Nederland slechts 14% van alle energie die we verbruiken duurzaam opgewekt. Het aanbod moet dus flink groeien om aan de vraag te kunnen voldoen. Dat vraagt om forse investeringen.

ENGIE is één van slechts vier bedrijven die zowel in Nederland als daarbuiten investeren in nieuwe, duurzame opwekfaciliteiten. Daar staan bijna 40 Nederlandse energieleveranciers tegenover die vooral roepen dat ze groen zijn. Als wereldwijde leider in de energietransitie, neemt ENGIE wél haar verantwoordelijk. Niet alleen in Nederland, maar in 70 landen. Een duurzame samenleving beperkt zich immers niet tot Nederland. Zo maakt u als klant van ENGIE dus écht het verschil.

Een kleine greep van de vele impactvolle, internationale projecten van ENGIE vindt u op #ENGIEHarmonyProject, initiatieven die écht een bijdrage leveren aan een duurzame wereld. Elk project is het resultaat van de expertise van ENGIE en de know-how van één of meerdere partners.