Menumenuclose

Muurisolatie prijzen op een rijtje

Muurisolatie is een slimme verbetering van uw huis. Uw energierekening daalt, het warmteniveau in huis blijft op peil en ook het milieu vaart er wel bij vanwege een lager gasverbruik. Bovendien is het waarschijnlijk goedkoper dan u denkt. Muurisolatie prijzen worden berekend per vierkante meter (m²). Het muuroppervlak van uw buitenmuren zal dus uiteindelijk de prijs van de muurisolatie van uw woning bepalen.

Er zijn meerdere vormen muurisolatie:

  • Binnenmuurisolatie
  • Buitenmuurisolatie
  • Spouwmuurisolatie

Binnenmuurisolatie prijzen

De muurisolatie prijzen aan de binnenzijde liggen tussen de € 12 tot € 16 per m². Dat lijkt goedkoop, maar dit is over het algemeen een doe-het-zelf klus. De besparing op gas is ook lager dan bij de andere methoden: binnenmuren isoleren bespaart jaarlijks ongeveer 8 m³ gas per m² muur. Zonder arbeidsloon verdient het isoleren van binnenmuren zich in ongeveer 3 jaar terug. Inclusief arbeidsloon moet u eerder denken aan het dubbele.

Prijzen spouwmuur isoleren

Spouwmuurisolatie is de voordeligste methode van muurisolatie. Als vuistregel wordt genomen dat spouwmuurisolatie pakweg € 15 per vierkante meter buitenmuur kost. Behalve het comfort is een investering in de spouwmuur erg aantrekkelijk. De terugverdientijd is namelijk een stuk korter dan andere soorten isolatie. Je verdient de kosten in ongeveer 4 jaar terug door een lagere energierekening.

Huizen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd zijn het meest interessant voor spouwmuurisolatie. Die woningen hebben bij de bouw geen spouwisolatie gekregen. Woningen voor het jaar 1920 hebben vaak überhaupt geen spouwmuur. Ook bij huizen die tussen 1975 en 1982 gebouwd zijn, waarvan de bouwvergunning voor 1975 is afgegeven, kan spouwmuurisolatie ontbreken.

 
Kosten (incl. btw verlaging)
Besparing* per jaar
Besparing in m³ gas
Gemiddelde tussenwoning
€ 800
€ 220
320 m³
Gemiddelde hoekwoning
€ 2.200
€ 550
850 m³
Gemiddelde vrijstaande woning
€ 3.100
€ 850
1.300 m³
* Geldig voor spouwmuurisolatie (Rd = 1,3) in een gemiddelde tussen-, hoek- of vrijstaande woning, met hr-combiketel en een binnentemperatuur van 16,5 graden Celsius (gemiddeld over dag en nacht), bij een gasprijs van 67 cent per m³ gas (prijspeil 2018).

Waarom muurisolatie?

  • Uw woning blijft warmer in de winter en koeler in de zomer 
  • Bespaar op de energierekening 
  • Snelle terugverdientijd 
  • Gezonder klimaat in huis 
  • Minder kans op vochtproblemen 
  • De waarde van uw woning stijgt

Kostenindicatie berekenen voor muurisolatie

Als u weet hoeveel m² buitengevel u hebt, kunt u eenvoudig een indicatie berekenen van hoeveel muurisolatie gaat kosten in uw situatie. Bereken eerst lengte maal breedte van de buitenmuren, haal daar vervolgens het aantal m² van uw ramen en deuren af.

Onderstaande tabel geeft een indicatie hoeveel m² gevel de gemiddelde woning heeft.

Soort huis
Gemiddeld geveloppervlak (m²)
Vrijstaand huis
150 m²
2-onder-1 kap
100 m²
Hoekwoning
90 m²
Tussenwoning
60 m²
Appartement
25 m²

Benieuwd naar wat muurisolatie kost voor u?

Voor een 2-onder-1-kap zijn de kosten voor muurisolatie gemiddeld € 1500. De prijzen voor een tussenwoning zijn nog lager: gemiddeld € 900. Uiteraard zijn dit gemiddelden. Voor een goede indicatie is meer informatie nodig over uw exacte situatie.  

Vraag een gratis adviesgesprek aan en bekijk de mogelijkheden voor uw huis.

Vraag een adviesgesprek aan

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren