Menumenuclose

Uw jaarafrekening

Door het hele jaar heen verbruikt u energie. Om te douchen, om te koken, tv te kijken, voor uw computer. In de winter verbruikt u meer energie dan in de zomer. Toch betaalt u elke maand hetzelfde bedrag voor uw verbruik. Dat bedrag noemen wij een termijnbedrag

Uw termijnbedrag
Dit bedrag is afgestemd op uw gemiddelde verbruik door het jaar heen. Op uw jaarafrekening kijken we of u voor uw totale verbruik te weinig of te veel heeft betaald. Uw termijnbedrag kunt u zelf aanpassen. Bijvoorbeeld wanneer u nu al weet dat u dit jaar meer energie gaat verbruiken dan vorig jaar.

Uw jaarafrekening
Één keer per jaar ontvangt u een jaarafrekening. Daarin berekent ENGIE of u geld moet bijbetalen of juist geld terug krijgt. Op deze pagina kunt u een voorbeeld van zo'n jaarafrekening zien. Heeft u een hoge jaarafrekening ontvangen? Bekijk dan hier de mogelijke oorzaken hiervoor.

Eindafrekening
Als u gaat verhuizen of als u overstapt naar een andere energieleverancier dan ontvangt u van ons een eindafrekening. Binnen 6 weken na de verhuizing of de opzegging sturen wij u de eindafrekening. Op deze eindafrekening verrekenen we de energie die u verbruikt heeft met de totaal in rekening gebrachte termijnbedragen. 


Snel naar:

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren