Menumenuclose

Uw energieverbruik

Hoe minder energie u verbruikt, hoe minder u hoeft te betalen. Daarnaast is zuinig zijn met energie ook nog eens goed voor het milieu. Een goed inzicht in uw verbruik helpt u met het besparen op energie. Op deze pagina leest u meer over inzicht in uw energieverbruik.

Verbruik inzien

Via MijnENGIE of de ENGIE app krijgt u eenvoudig inzicht in uw energieverbruik. U krijgt ook een voorspelling te zien van het verbruik voor de rest van het jaar.

Heeft u een slimme meter? Dan leest uw netbeheerder elke dag automatisch uw verbruik uit. De netbeheerder stuurt deze vervolgens door naar ons. Hierdoor kunnen wij elke dag uw verbruik tonen in MijnENGIE en de ENGIE app. Bij de meeste slimme meters is het mogelijk om uw verbruik uitgesplitst per uur te bekijken.

Heeft u geen slimme meter? In dat geval moet u eerst zelf regelmatig meterstanden doorgeven om een indicatie te krijgen van uw energieverbruik. Deze methode is minder exact dan het verbruik inzien via een slimme meter, maar geeft u alsnog veel inzichten. Met het verbruik dat u doorgeeft berekenen wij een schattig voor de rest van het jaar.

Voorbeeld van het inzicht in energieverbruik via de ENGIE app