Standaard 100%
groene stroom

ENGIE's groen

Positieve aandacht voor ons milieu vinden wij vanzelfsprekend. Daarom gaan we de uitdaging aan en werken we hard aan een duurzame toekomst. Nieuwe klanten krijgen bij ons standaard 100% groene stroom. Daar hoeft u niets voor te doen. Zo werken we samen aan een betere wereld.

Onze stroom is opgewekt met hulp van zon, wind, water en biomassa. En dat is goed voor het milieu! Benieuwd waar uw groene energie precies vandaan komt en welke bronnen zijn gebruikt? Wij laten het u graag zien.

  Groene Stroometiket 2017

Gegarandeerd écht groen

Voor onze groene stroom krijgen wij Garanties van Oorsprong (GvO). Deze certificaten zijn het bewijs dat onze energie duurzaam is opgewekt. Dit wordt door de Autoriteit Consument & Markt, een onafhankelijke toezichthouder, gecontroleerd. Zo weet u zeker dat uw groene stroom van ENGIE ook écht groen is!
Meer weten over groene stroom en GvO’s? Lees onze blog:26 april 2017

Wanneer is stroom groen? Wij leggen het graag uit

Groene stroom is in. En dat is niet zo gek, want het is beter voor het milieu en draagt bij aan een duurzamere wereld. Een wereld Lees verder

Ons stroometiket

Om aan onze klanten te laten zien waar hun stroom vandaan komt, maken wij ieder jaar een Stroometiket. In het Stroometiket staat precies welke bronnen zijn gebruikt en waar de stroom vandaan komt. Hoewel wij zoveel mogelijk klanten groene stroom proberen te leveren, zijn er ook nog een aantal (zakelijke) klanten die gewone stroom ontvangen.


Stroometiket ENGIE


U ziet precies welke bronnen zijn gebruikt en waar de stroom vandaan komt die ENGIE in 2016 heeft geleverd. Ook ziet u de gevolgen voor het milieu (aantal gram CO2-uitstoot en kernafval per geproduceerde kWh). Bent u consument, mkb'er of zzp'er? Dan ontvangt u uw stroom van ENGIE Nederland Retail. Bij ENGIE Nederland is ook de stroom meegenomen die aan (groot)zakelijke klanten is geleverd. 

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren