Menumenuclose

Verrekening overheidsheffingen bij salderingsregeling

Door zelf energie op te wekken met zonnepanelen, profiteert u optimaal van de zon! Dankzij de salderingsregeling is zelf energie opwekken extra aantrekkelijk. U hoeft namelijk alleen overheidsheffingen te betalen over uw netto-verbruik. We verrekenen dit ieder jaar op uw afrekening. Hoe we dat doen en wat u ziet op uw afrekening? Dat leggen we op deze pagina uit!

De salderingsregeling in het kort

Als u zonnepanelen heeft, komt het regelmatig voor dat u meer energie opwekt dan u zelf nodig heeft. Die extra stroom levert u terug aan het net. Zo kunnen anderen er gebruik van maken. Ieder jaar ontvangt u van ons een jaarafrekening. Daarop verrekenen we de door u betaalde termijnbedragen met de aan u geleverde stroom én de stroom die u teruggeleverd heeft. Omdat u gebruikmaakt van de salderingsregeling, verminderen we de geleverde stroom met de stroom die u teruggeleverd heeft. Wat overblijft is uw netto-verbruik. Alleen over dit verbruik hoeft u overheidsheffingen (energiebelasting en opslag duurzame energie- en klimaattransitie) te betalen.

Lees meer over salderen

Wat ziet u op uw afrekening?

Op uw afrekening ziet u twee overzichten. Boven het eerste staat ‘Overheidsheffingen elektriciteit’. In dit overzicht ziet u per periode uw netto-verbruik vermenigvuldigd met de overheidsheffingen (energiebelasting en opslag duurzame energie- en klimaattransitie) per kWh. Ook ziet u hier de ‘vermindering energiebelasting’.

Boven het tweede overzicht staat ‘Verrekening i.v.m. salderingsregeling’. In dit overzicht verrekenen we de overheidsheffingen als u in een bepaalde periode meer energie heeft opgewekt, dan u van ons geleverd heeft gekregen. Zo voorkomen we dat u te veel aan overheidsheffingen betaalt en zorgen we dat u optimaal profiteert van de salderingsregeling.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust op met een van onze collega’s van de Klantenservice. Zij zijn op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur bereikbaar via 088 444 66 66 (lokaal tarief). Zakelijke klanten kunnen contact opnemen met de Ondernemersdesk via 088 444 66 50 (lokaal tarief).