Menumenuclose

Meerdere leveranciers op één aansluiting

Vanaf 24 maart 2018 kunt u kiezen voor meerdere energieleveranciers op één elektriciteitsaansluiting. Zo kunt u bijvoorbeeld voor de stroom voor de laadpaal van uw elektrische auto kiezen voor een andere leverancier dan de stroomvoorziening van uw huis. Op deze manier heeft u altijd vrije keuze in leveranciers. Voor de stroom die u afneemt, maar ook bijvoorbeeld stroom die u teruglevert.

Hoe het werkt in de praktijk
Wanneer u kiest voor een andere leverancier voor bijvoorbeeld de laadpaal van uw elektrische auto, moet er een tweede elektriciteitsmeter worden geïnstalleerd naast de al bestaande meter. Zo weten de verschillende leveranciers welke kosten zij in rekening kunnen brengen. De tweede meter wordt op dezelfde elektriciteitsaansluiting aangesloten, zo hoeft u niet te betalen voor een extra aansluiting.

Netbeheerkosten
De Autoriteit Consument en Markt heeft besloten dat de netbeheerkosten hetzelfde moeten blijven wanneer er meerdere leveranciers op één aansluiting stroom leveren. U dient echter wel het plaatsen van de tweede elektriciteitsmeter zelf te betalen. Meer informatie? Neem dan contact op met uw netbeheerder.

Aanmelden bij ENGIE
De levering voor tweede elektriciteitsmeter kunt u heel eenvoudig regelen bij ENGIE via onze website. U doet dit via de pagina energiekosten berekenen. In het aanmeld- en berekeningsformulier kunt u kiezen voor welke elektriciteitsmeter u een contract wilt afsluiten.