Voorbeeld van een jaarafrekening

Elk jaar krijgt u van ENGIE een jaarafrekening. Wij proberen die zo begrijpelijk mogelijk te maken. Toch blijft het een flinke hoeveelheid informatie, met technische termen en cijfers. Wat die termen en cijfers betekenen, leggen wij uit in dit voorbeeld van een jaarafrekening.

De termen op uw jaarafrekening gaan veranderen

Met alle energiebedrijven hebben we afgesproken dat we voortaan allemaal dezelfde woorden en dezelfde uitleg gebruiken. Dat we daaraan werken, merkt u aan dit voorbeeld. U ziet nog oude termen, maar al wel met de nieuwe uitleg.

Zo werkt het voorbeeld

Het voorbeeld opent in een nieuw scherm. Daarop ziet u de eerste pagina van het voorbeeld. Deze pagina is hetzelfde als de voorpagina van uw eigen jaarafrekening – maar dan met andere cijfers.

Alle termen en getallen met een witte achtergrond hebben een eigen uitleg. Als u met uw muis over een wit vlakje beweegt, ziet u meteen de uitleg verschijnen in een blauwe tekstballon. Met een klik op de de oranje knop 'Volgende' gaat u naar een volgende pagina van het voorbeeld.

Moet u een onverwacht hoog bedrag bijbetalen? Bekijk de mogelijke oorzaken.

Heeft u een eindafrekening ontvangen?

Als op uw afrekening eindafrekening staat, in plaats van jaarafrekening, dan bent u waarschijnlijk net verhuisd. Of u bent van energieleverancier gewisseld. De termen, cijfers en berekeningen op een eindafrekening zijn ongeveer dezelfde als op een jaarafrekening voor energie. U kunt dit voorbeeld dus ook bekijken als u een eindafrekening heeft.

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren