Uw termijnbedrag (voorheen voorschot)

Elke maand betaalt u voor uw energie. Dat noemen we uw maandelijkse termijnbedrag. Dit bedrag is een schatting van uw gemiddelde energiekosten per maand. We weten van tevoren niet hoeveel stroom en gas u gaat gebruiken.

Eén keer per jaar ontvangt u een jaarafrekening. Op de jaarafrekening verrekenen we de in rekening gebrachte termijnbedragen met uw werkelijke verbruik. Wij berekenen op dat moment ook uw nieuwe termijnbedrag. Verwacht u dat uw verbruik de komende periode wijzigt? Dan raden wij u aan uw termijnbedrag aan te aanpassen.

Uw termijnbedrag wijzigen op Mijnengie

Zo berekenen wij uw termijnbedrag

Hoeveel energie u het komende jaar verbruikt, weten wij niet van tevoren. Daarom baseren wij het termijnbedrag op uw verbruik in het afgelopen jaar. Dat delen we door twaalf. Zo krijg je een gemiddeld maandelijks verbruik. In de grafiek ziet u hoe uit dure wintermaanden en goedkope zomermaanden een gemiddeld termijnbedrag komt.

Voorschot en Jaarafrekening
Bij de berekeningen houden wij rekening met de gemiddelde buitentemperatuur van de afgelopen jaren. Zo voorkomen we dat uw termijnbedrag niet meteen enorm verandert na één koude of juist zachte winter. Verder gebruiken we  prijswijzigingen in de energiemarkt. Dat geldt niet als uw leveringstarief vaststaat voor een jaar (ENGIE Helder 1 jaar) of drie jaar (ENGIE Helder 3 jaar).

Wijzig zelf uw termijnbedrag via MijnENGIE

Wilt u een ander termijnbedrag betalen dan wij voorstellen? Geen probleem. U kunt uw termijnbedrag aanpassen via MijnENGIE. Let op: als uw jaarafrekening hoger uitvalt of uw tarief stijgt, dan moet u waarschijnlijk bijbetalen.

Betaalwijze van uw termijnbedrag

Bij ENGIE kiest u zelf hoe u het termijnbedrag betaalt:

  • Bij automatische incasso schrijven wij uw betaling iedere maand op een vast moment van uw rekening af. U kunt energiefacturen inzien op MijnENGIE.
  • Betaalt u per acceptgiro, dan ontvangt u iedere maand een factuur voor het termijnbedrag middels een acceptgiro. Wij brengen per betaling € 2 administratiekosten in rekening. 
U kunt zelf uw betaalwijze wijzigen via MijnENGIE.

Deze website maakt gebruikt van cookies.  Cookies accepteren