Menumenuclose


Méér dan 100 duurzame energiebronnen

Alle stroom die wij aan onze klanten leveren is 100% groene stroom. Onze stroom wordt opgewekt met behulp van natuurlijke energiebronnen, windmolens en zonnepanelen. Op dit moment hebben wij in Nederland al meer dan 100 duurzame energiebronnen. Dit zijn ruim 80 windmolens, zonneparken met meer dan 400.000 zonnepanelen én particulieren en bedrijven. Veel klanten van ENGIE wekken namelijk zelf stroom op. Wat ze zelf niet verbruiken, leveren ze terug. En daar kunt u van profiteren. Maar daar houdt het niet op. Ieder jaar komen er nieuwe energiebronnen bij, zoals zonnepark Flevokust met bijna 100.000 zonnepanelen.

Naast de herleidbare groene stroom ontvangt u bij ENGIE ook CO2-gecompenseerd gas. Dit betekent dat wij de CO2-uitstoot van uw gasverbruik compenseren. 

Duurzame zonne-energie

De zon is één van onze belangrijkste bronnen van duurzame energie. Omdat de zon een natuurlijke bron is, zorgt dit voor een lagere CO2-uitstoot. Zonne-energie is energie die 100% groen en duurzaam is. Onze eigen zonneparken liggen verspreid over heel Nederland en zorgen voor voldoende stroom voor een groot aantal huishoudens. In de provincie Friesland ligt bijvoorbeeld een zonnepark met 19.000 panelen. Haal energie uit zon

Zonne-energie van ENGIE-klanten

Veel van onze klanten hebben zonnepanelen en halen hier extra voordeel uit. Dit doen ze door de opgewekte energie te delen. Ze zijn dus hun eigen producentén stellen de extra energie beschikbaar voor andere ENGIE-klanten. Al meer dan 650 huishoudens en bedrijven wekken zo zonne-energie op voor zichzelf en anderen. 

Wilt u zich ook aanmelden als energiebron? In twee simpele stappen stelt u uw stroom beschikbaar en haalt u nog meer rendement uit uw zonnepanelen. 


Frisse windenergie

Wind is een schone, krachtige natuurlijke bron die nooit op raakt. Daarom gebruiken wij wind voor het opwekken van energie. Onze windmolens staan op verschillende plekken in Nederland. Eén van onze windparken staat in de Riedpolder, tussen Harlingen en Franeker. De zes windmolens staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind. Ze wekken samen stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens. Haal energie uit wind

De marketing van groene stroom in Nederland

72% van de Nederlandse energiemaatschappijen die groene stroom verkopen, produceert zelf geen stroom. Zij kopen hun groene stroom in bij een kleine groep producenten of bij lokale leveranciers, maar investeren niet in een betere wereld voor onze kinderen en kleinkinderen. Zo is duurzaamheid voor veel energieleveranciers vooral een goed marketingverhaal. Zij liften handig mee op de grote investeringen die nodig zijn om onze samenleving echt duurzaam te maken. 

Bij ENGIE produceren wij zelf ook groene stroom. Daarnaast zijn wij wereldwijd de grootste investeerder in duurzame energie; in de afgelopen drie jaar ruim 16 miljard euro. Bovendien heeft ENGIE wereldwijd voor 15 miljard euro aan fossiele installaties verkocht of ontmanteld.

Energiecoöperaties

Steeds meer energie wordt lokaal opgewekt door energiecoöperaties. In een coöperatie bundelen lokale bewoners hun krachten om samen te investeren in zonnepanelen of een windmolen in de omgeving. Leden van een coöperatie profiteren van een financieel rendement en hebben mogelijk via de Postcoderoosregeling (Regeling Verlaagd Tarief) recht op korting op de energiebelasting. Dankzij onze unieke combinatie van energie en technologie, bieden wij totaaloplossingen voor energiecoöperaties.

Er zijn al verschillende coöperaties waar wij mee samenwerken. Daarbij kunnen de leden de groene stroom die de energiecoöperatie opwekt, zelf thuis gebruiken. Zo werkt een energiecoöperatie direct mee aan het verduurzamen van de eigen regio.  

+

Onze energiebronnen

Op dit kaartje vindt u onze bronnen waar u energie van kunt afnemen. Filter eenvoudig op wind- of zonne-energie. Zoek ook op uw plaats en kijk of er bij u in de buurt een duurzame energiebron van ENGIE is.

+

De Jong en Bos

Akkerbouwbedrijf De Jong en Bos wekt zelf zonne-energie op. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Goudse Panelen

Energiecoöperatie Goudse Panelen wil samen met haar leden lokaal groene stroom opwekken om zo de regio Gouda te verduurzamen. Deze stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Greenparc Energy

Bijna 4000 zonnepanelen op het dak van Royal Lemkes in Bleiswijk wekken meer stroom op dan het bedrijf zelf nodig heeft. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Noaber-Energie

Via energiecoöperatie Noaber-Energie kunt u investeren in zonnepanelen op daken van boerderijen in de omgeving van Bathmen. De groene stroom van deze daken maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

PECPOWER

PEC Zwolle-supporter? Dan weet je vast dat jouw club wil investeren in de jeugd en het stadion. Je kunt helpen met het realiseren van deze droom. Hoe? Door nú voor PECPOWER (groene stroom van PEC Zwolle en partners) te kiezen.

+

WatBeters

Energiecoöperatie WatBeters uit de gemeente Overbetuwe wekt zelf zonne-energie op. Deze groene stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Wezenberg Zonne-energie

Ruim 12.000 zonnepanelen op de daken van Wezenberg Groep in Ijsselmuiden wekken meer stroom op dat het bedrijf zelf nodig heeft. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Windpark Eemshaven

In windmolenpark Eemshaven staan 9 windmolens. Deze windmolens wekken samen 27 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 16.061 huishoudens.

+

Windpark Farmsum

In windmolenpark Farmsum staan 14 windmolens. Deze windmolens wekken samen 31 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 18.440 huishoudens.

+

Windpark Lutjewinkel

Binnenkort vindt u hier meer informatie over windmolenpark Lutjewinkel.

+

Windenergie van de Noordzee

Het windmolenpark staat ongeveer 50 kilometer in de Noordzee voor de kust van Zeebrugge in Belgie. Windmolens op zee wekken twee keer zoveel energie op. Deze 55 windmolens wekken energie op voor 160.000 huishoudens.

+

Windpark Riedpolder

In windpark Riedpolder staan tussen Harlingen en Franeker zes windmolens. In totaal hebben deze windmolens samen een vermogen van 13,8 megawatt. Dit is goed voor 15.000 huishoudens.

+

Zon uit de Noordoostpolder

Lokale ondernemers uit de Noordoostpolder wekken zelf zonne-energie op. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Zonnedak Oss

Op het zonnedak Oss staan 4500 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,2 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 339 huishoudens.

+

Zonnepark Beuningen

De gemeente Beuningen heeft het doel om in 2040 volledig energieneutraal te zijn. ENGIE ondersteunt deze ambitie graag en heeft daarom het Zonnepark Lage Woerd gebouwd. Met ruim 18.000 zonnepanelen wekt dit park genoeg stroom op voor 1.800 huishoudens.

+

Zonnepark Burgum

In het zonnepark Burgum liggen 19.000 zonnepanelen. Er drijven 144 zonnepanelen op het water.

+

Zonnepark Deventer

In het zonnepark van Deventer liggen 1000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken 0,25 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 61 huishoudens.

+

Zonnepark Nijmegen

In het zonnepark in Nijmegen staan 4000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,04 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 258 huishoudens.

+

Zonnepark Wolvega

De zonnepanelen van zonnepark Wolvega liggen op het dak van Homecenter Wolvega. In totaal liggen hier 15.000 zonnepanelen. De stroom die niet gebruikt wordt door Homecenter wolvega is beschikbaar voor iedereen die dat wil.

+

Zonnepark Zwolle

In zonnepark Zwolle staan 3500 zonnepanelen die jaarlijks 738 megawattuur zonne-energie opleveren. Hiermee voorzien we 224 huishoudens van stroom.

+

Zon op Lochemse St. Joseph Kerk

Via energiecoöperatie Zon op Lochemse St. Joseph Kerk investeert u in zonnepanelen. De groene stroom van deze panelen maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Zonnige Start

Energiecoöperatie Zonnige Start uit de gemeente Emmen wekt zelf zonne-energie op. Deze stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.