Menumenuclose

Wat is een modelcontract?

Elke energieleverancier in Nederland is wettelijk verplicht een modelcontract aan te bieden onder dezelfde voorwaarden. Een modelcontract is een flexibel energiecontract dat maandelijks opzegbaar is. Het modelcontract heeft variabele tarieven voor gas en stroom. Deze tarieven wijzigen elk jaar op 1 januari en 1 juli. Het modelcontract wordt vaak gekozen wanneer mensen een tijdelijk energiecontract nodig hebben.

Uw voordelen

 • Kosteloos opzegbaar
 • Altijd een actueel tarief
 • Eenvoudig te vergelijken met andere modelcontracten

Kies voor het Modelcontract van ENGIE

Wilt u altijd een actueel tarief en niet vastzitten aan een contract? Kies dan voor ENGIE Modelcontract. Hiermee profiteert u van scherpe tarieven maar kunt u ook maandelijks zonder kosten uw contract opzeggen. Alle energieleveranciers bieden een modelcontract aan onder dezelfde voorwaarden. Zo kunt u altijd eerlijk vergelijken.

Voordelen tijdelijk energiecontract

De reden dat mensen bij ons voor een tijdelijk energiecontract kiezen is omdat zij tijdelijk een woning huren en niet weten hoe lang ze daar precies wonen. Met een tijdelijk energiecontract in de vorm van het modelcontract kunt u op elk gewenst moment uw energiecontract opzeggen zonder daarvoor een boete te krijgen.

Krijg ik groene stroom?

U ontvangt van ENGIE altijd 100% groene stroom. Onze groene stroom bestaat uit Nederlandse stroom opgewekt via windmolens en zonnepanelen. Als grootste energieproducent van Nederland werken wij er hard aan om de productie van stroom steeds duurzamer te maken.

Meer weten over onze groene stroom. Lees dan onze blog 'Wanneer is stroom groen? Wij leggen het graag uit'.

Over onze groene stroom

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2721+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom