Menumenuclose

Zonne-energie uit zonnepark Nijmegen

In Nijmegen hebben wij ons eigen zonnepark. De zonnepanelen staan op het terrein van onze eigen energiecentrale. De centrale is in 2015 gesloten en het zonnepark is in 2015 officieel geopend en in gebruik genomen. Zonne-energie is energie die 100% groen en duurzaam is. Is zonne-energie uit Nijmegen iets voor u?

ja, ik wil zonne-energie

Zonne-energie is een belangrijke bron van duurzame energie. De zon is een bron uit de natuur, hierdoor is de CO2-uitstoot een stuk lager. Bij het opwekken van zonne-energie komt geen CO2 vrij. Alleen bij het maken van de zonnepanelen zelf is er sprake van CO2-uitstoot. Als de zonnepanelen 3 jaar zonne-energie opwekken is deze uitstoot gecompenseerd. Een zonnepaneel gaat gemiddeld 25 jaar mee, dit betekent dat de overige 22 jaar geen vervuiling plaats vindt bij het opwekken van zonne-energie. Dat is goed voor het milieu!

Zonne-energie uit Nijmegen

Het Zonnepark Nijmegen staat op het terrein van de voormalige energiecentrale. Het zonnepark is van ENGIE. U kunt deze opgewekte zonne-energie kiezen. Zo heeft u 100% groen energie die in Nederland is opgewekt. Zonnepark Nijmegen is aangesloten op het stroomnetwerk en als de zon even niet schijnt, dan ontvangt u toch 100% groene stroom van ons.

Feiten en cijfers

  • Aantal zonnepanelen: 4000
  • Opgewekte stroom: 1,04 MW
  • Aantal huizen: 258
  • CO2-besparing: 312 ton

Hoe werkt zonne-energie

Zonne-energie is energie die gewonnen wordt door zonnestralen van de zon om te zetten in elektriciteit. En de zon raakt nooit op. De stroomopbrengst van een zonnepaneel hangt af van de volgende factoren:

• type zonnepaneel
• kracht van de zonnestralen
• vermogen van de zonnepaneel
• de tijd dat de zon schijnt 
• en het rendement van de omzetting van zonne-energie naar elektriciteit door de omvormer. 

Het elektrisch vermogen van de zonnepanelen wordt gemeten in kilowattpiek (kWp). Zonnepanelen wekken het meeste op als ze op het zuiden gericht zijn in een helling van 30 graden. In Nederland komt 1 kWp overeen met een productie van ongeveer 900 kWh elektriciteit per jaar. Een gemiddeld gezin gebruikt gemiddeld 3500 kWh per jaar. 


Wist u dat...

euro_symbol

 Ook thuis kunt u geld en energie besparen met zonnepanelen.

restore

22 jaar geen CO2-uitstoot bij het opwekken van energie.

local_florist

De zon schijnt elke dag en is een duurzame energiebron.

Wekt u zelf energie op met zonnepanelen?

U heeft dan uw eigen energiebron. En u draagt bij aan een schonere wereld. Om uw zonnepanelen aan te sluiten op het stroomnetwerk heeft u wel een energiecontract nodig. U kunt dan ook kiezen voor de voordelige zonne-energie van zonnepark Nijmegen. Wel zo handig! Als uw zonnepanelen even niets opwekken dan ontvangt u toch duurzame en groene energie uit Nederland.

Heeft u nog geen zonnepanelen? Bekijk de mogelijkheden van ENGIE zonnepanelen en haal het maximale uit uw eigen dak.

meer over zonnepanelen

Samen maken we Nederland groener

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vinden wij belangrijk! Kiest u voor zonne-energie van zonnepark Nijmegen met gas, dan doet ENGIE namens u een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder!

ENGIE organiseert voor de nieuwe ENGIE bossen boomplantdagen. Op deze dagen nodigen wij u als klant uit om samen met ons bomen te planten in de nieuwe bossen.

Over de ENGIE boomplantdag 2018
Ook interessant15 maart 2017

Hoe werkt een zonnepaneel?

Elektriciteit uit zonnepanelen is booming. Zonlicht direct omzetten in stroom, hoe werkt dat eigenlijk? Lees verder
Ook interessant28 november 2017

‘Zo levert mijn spaargeld nog wat op’

Onlangs mochten wij weer één van onze klanten blij maken met een Sprs.me giftcard. Heeft u voor 30 september 2017 zonnepanelen gekocht via ENGIE? Dan maakte u kans op deze prijs. Dhr. Van der Ploeg uit Almelo was de gelukkige. Lees verder