Menumenuclose

Voordelige energie uit windpark Zeebrugge

Voordelige én verantwoorde energie, klinkt goed? Welkom bij ENGIE! Wij laten een frisse wind door de energiewereld waaien. Hoe? Met het windmolenpark in de Noordzee. Waarom daar? Omdat windmolens op zee 2x zoveel energie opwekken dan op het land. 55 windmolens in zee wekken voor 160.000 huishoudens 100% knalgroene energie op. Windenergie voor weinig, ook iets voor u?

ja, ik wil windenergie

Groene feiten en cijfers

 • Aantal windmolens: 55
 • Hoogte windmolens: 189 meter
 • Oppervlakte van het park: 17 km2
 • Afstand uit de kust: 50 km
 • Stroom voor: 160.000 huishoudens
 • CO2-besparing: 160.000 ton

Hoe werkt windenergie

Windenergie is energie die gewonnen wordt door de bewegingsenergie van lucht (wind) om te zetten in elektriciteit. De stroomopbrengst van een windmolen hangt af van de volgende factoren: 

 • type windmolen 
 • windsnelheid 
 • vermogen van de windmolen 
 • de tijd die een windmolen kan draaien 
 • het rendement van de omzetting van windenergie naar elektriciteit door de windmolen

Grote windmolens wekken meer elektriciteit op dan kleine windmolens. Een windmolen op zee is groter en wekt daardoor ook meer energie op. De locatie van een windmolen is ook van belang. Dit heeft te maken met de wind. Is er veel wind zoals bij een open veld of zijn er gebouwen die de wind tegenhouden. Daar moet je allemaal rekening mee houden als je een windmolen wilt plaatsen. Zelf een windmolen aanschaffen is daarom vaak een minder goede keuze dan het plaatsen van zonnepanelen.

Een kijkje in een windmolen

Benieuwd hoe een windmolen er van binnen uitziet? Onze Belgische collega’s filmden hun bezoek. Je ziet hoe een windmolen er van binnen uitziet.

Wist u dat...

euro_symbol

Wind energie de meest voordelige duurzame energiebron is?

restore

Een windmolen zichzelf in een halfjaar terugverdient?

local_florist

Het windpark in de Noordzee een paradijs is voor flora en fauna?

Wekt u zelf energie op met zonnepanelen?

U heeft dan uw eigen energiebron. U draagt dan bij aan een schonere wereld. Om uw zonnepanelen aan te sluiten op het stroomnetwerk heeft u wel een energiecontract nodig. U kunt dan ook kiezen voor de voordelige windenergie van windpark Zeebrugge. Wel zo handig! Als uw zonnepanelen even niets opwekken dan ontvangt u toch duurzame en groene energie. Nog geen zonnepanelen? Bekijk de mogelijkheden.

meer over zonnepanelen

Samen maken we Nederland groener

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vinden wij belangrijk! Kiest u voor windenergie van windpark Zeebrugge met gas dan doet ENGIE namens u een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder! ENGIE organiseert voor de nieuwe ENGIE bossen boomplantdagen. Op deze dagen nodigen wij u als klant uit om samen met ons bomen te planten in de nieuwe bossen.

Over de ENGIE boomplantdag 2018
Ook interessant30 augustus 2017

10 feiten en fabels over de windmolen - ENGIE zoekt uit

Over windmolens bestaan heel wat feiten en fabels. Maar wat is waar en wat is niet waar? ENGIE zoekt het uit! Lees verder
Ook interessant20 juni 2016

Hoe werkt een windmolen?

Van draaiende wieken tot stroom uit het stopcontact. Ontdek hoe een windmolen werkt en waarom hij niet omwaait. Lees verder

Kies ook voor Europese windenergie

Bereken uw maandbedrag
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren