Menumenuclose

Nederlandse windenergie uit windpark Riedpolder

In windpark Riedpolder staan tussen Harlingen en Franeker zes windmolens. In totaal wekken deze windmolens stroom op voor maar liefst 15.000 huishoudens. Hiermee voorzien we dagelijks dus heel veel mensen van 100% groene stroom, lokaal opgewekt in Nederland. Daarnaast is de CO2-uitstoot voor het opwekken van de stroom uit windenergie beperkt en dat is weer goed voor het milieu. Zo maken we samen Nederland iedere dag weer een stukje groener.

Bovendien ontvangt u nu extra voordelige tarieven bij onze vaste contracten. Zodat u 1 of zelfs 3 jaar verzekerd bent van voordelige energietarieven. Onze 100% groene Nederlandse windenergie is dus goed voor het milieu en uw portemonnee. Wilt u ook direct profiteren van 100% groene stroom en extra voordeel?

Ja, ik wil groene stroom en voordeel

Groene feiten en cijfers

  • Aantal windmolens: 6
  • Hoogte windmolens: 64 meter
  • Gezamenlijk vermogen: 13,8 megawatt
  • Stroom voor: 15.000 huishoudens
  • CO2-besparing: 10.000 ton

Hoe werkt windenergie?

Windenergie is energie die gewonnen wordt door de bewegingsenergie van lucht (wind) om te zetten in elektriciteit. De stroomopbrengst van een windmolen hangt af van de volgende factoren: 

  •  type windmolen 
  •  windsnelheid 
  •  vermogen van de windmolen 
  •  de tijd die een windmolen kan draaien 
  •  en het rendement van de omzetting van windenergie naar elektriciteit door de windmolen.  
Grote windmolens wekken meer elektriciteit op dan kleine windmolens. Een windmolen op land is kleiner dan een windmolen op zee en wekt daardoor minder energie op. De locatie van een windmolen is van belang. Dit heeft te maken met de wind. Is er veel wind zoals bij een open veld of zijn er gebouwen die de wind tegenhouden. Daar moet je allemaal rekening mee houden als je een windmolen wilt plaatsen. Zelf een windmolen aanschaffen is daarom vaak een minder goede keuze dan het plaatsen van zonnepanelen. De windmolens van Riedpolder staan in een gunstige omgeving, ze staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind.

Een kijkje in een windmolen

Benieuwd hoe een windmolen er vanbinnen uitziet? Onze Belgische collega’s filmden hun bezoek. Je ziet hoe een windmolen er van binnen uitziet.

Wekt u zelf energie op met zonnepanelen?

Met zonnepanelen heeft u uw eigen energiebron. Zo draagt u bij aan een schonere wereld. Maar ook met zonnepanelen heeft u een energiecontract nodig. U kunt dan ook kiezen voor Nederlandse windenergie van windpark Farmsum. Wel zo handig! Als uw zonnepanelen even niets opwekken dan ontvangt u toch duurzame en groene energie uit Nederland.

Heeft u nog geen zonnepanelen? Bekijk dan wat de mogelijkheden zijn van zonnepanelen op uw dak.

Ga aan de slag met zonnepanelen

Wist u dat...

public

ENGIE voor elke klant die gas afneemt investeert in bosaanleg?

trending_down

Het plaatsen van nieuwe windmolens steeds goedkoper wordt?

power

Door windenergie er minder grijze stroom geproduceerd wordt?

Samen maken we Nederland groener

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vinden wij belangrijk! Kiest u voor windenergie van windpark Riedpolder met gas dan doet ENGIE namens u een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder! ENGIE organiseert voor de nieuwe

ENGIEbossen boomplantdagen. Op deze dagen nodigen wij u als klant uit om samen met ons bomen te planten in de nieuwe bossen. Meer informatie...

Kies ook voor Nederlandse windenergie

Bereken uw maandbedrag
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren