Menumenuclose

Nederlandse windenergie uit eigen windparken

Bij ENGIE ontvangt ontvangt u altijd 100% groene stroom. Bijvoorbeeld uit onze eigen windparken, verspreid over heel Nederland. Een van onze windparken staat in de Riedpolder staan tussen Harlingen en Franeker. Hier staan zes windmolens die in totaal stroom opwekken voor maar liefst 15.000 huishoudens. Hiermee voorzien we dagelijks dus heel veel mensen van 100% groene stroom, lokaal opgewekt in Nederland. Daarnaast is de CO2-uitstoot voor het opwekken van de stroom uit windenergie beperkt en dat is weer goed voor het milieu. Zo maken we samen Nederland iedere dag weer een stukje groener.

Bovendien ontvangt u nu extra voordelige tarieven bij onze vaste contracten. Zodat u 1 of zelfs 3 jaar verzekerd bent van voordelige energietarieven. Onze 100% groene Nederlandse windenergie is dus goed voor het milieu en uw portemonnee.

Groene feiten en cijfers

 • Aantal windmolens: 6
 • Hoogte windmolens: 64 meter
 • Gezamenlijk vermogen: 13,8 megawatt
 • Stroom voor: 15.000 huishoudens
 • CO2-besparing: 10.000 ton

Hoe werkt windenergie?

Windenergie is energie die gewonnen wordt door de bewegingsenergie van lucht (wind) om te zetten in elektriciteit. De stroomopbrengst van een windmolen hangt af van de volgende factoren: 

 •  type windmolen 
 •  windsnelheid 
 •  vermogen van de windmolen 
 •  de tijd die een windmolen kan draaien 
 •  en het rendement van de omzetting van windenergie naar elektriciteit door de windmolen.  
Grote windmolens wekken meer elektriciteit op dan kleine windmolens. Een windmolen op land is kleiner dan een windmolen op zee en wekt daardoor minder energie op. De locatie van een windmolen is van belang. Dit heeft te maken met de wind. Is er veel wind zoals bij een open veld of zijn er gebouwen die de wind tegenhouden. Daar moet je allemaal rekening mee houden als je een windmolen wilt plaatsen. Zelf een windmolen aanschaffen is daarom vaak een minder goede keuze dan het plaatsen van zonnepanelen. De windmolens van Riedpolder staan in een gunstige omgeving, ze staan in een boerenland langs de A7 en vangen zo veel wind.

Een kijkje in een windmolen

Benieuwd hoe een windmolen er vanbinnen uitziet? Onze Belgische collega’s filmden hun bezoek. Je ziet hoe een windmolen er van binnen uitziet.

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie

ENGIE bouwt in 70 landen aan een duurzame wereld. Wij voorzien al 100 miljoen mensen dagelijks van groene stroom. Als enige energiemaatschappij in Nederland staat ENGIE op de internationale A‑lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering. Als klant van ENGIE maakt u dus écht het verschil. Lees meer over ENGIE

CO2-gecompenseerd gas

Om de uitstoot van CO2 te compenseren heeft ENGIE een eigen CO2-compensatie project. Dit project compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik van onze klanten. Lees meer over gecompenseerd gas

Groene stroom

Bij ENGIE bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. Welke energiebron u ook kiest, uw stroom is altijd 100% groen en opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Lees meer over groene stroom

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,4
  Gemiddeld cijfer
 • 95%
  Beveelt ons aan
 • 2323+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom

Kies ook voor Nederlandse windenergie

Bereken uw maandbedrag