Menumenuclose

Nederlandse windenergie uit windpark Eemshaven

In windpark Eemshaven staan 9 windmolens op het terrein van de Eemscentrale. Deze 9 windmolens wekken samen 27 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 16.061 huishoudens. In het gebied staan veel meer windmolens, het is met alle windmolens in het Eemshavengebied het grootste draaiende windpark op land. Deze opgewekte energie is 100% groen en duurzaam. Is windenergie iets voor u?

Ja ik wil windenergie

Windenergie is een belangrijke bron van duurzame energie. Wind is een bron uit de natuur, hierdoor is de CO2-uitstoot een stuk lager. Dat is goed voor het milieu! Ook als het even niet waait ontvang je van ons gewoon stroom. Windpark Eemshaven is aangesloten op het stroomnetwerk en als het even niet dan waait het ergens anders wel. Zo zit u nooit zonder stroom.

Windenergie van Nederlandse wind

Windpark Eemshaven is een onderdeel van het grootste windpark op het land. De windmolens vande Eemshaven staan in een gunstige omgeving. Ze staan op het terrein van de energiecentrale vlakbij de zee en vangen zo veel wind.

Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik bespaart 1500 kg aan CO2-uitstoot per jaar, wanneer zij stroom geleverd krijgt van het windpark Eemshaven.

Feiten en cijfers

  • Aantal windmolens: 9
  • Opbrengst: 27 megawatt
  • Aantal huizen: 16.061
  • CO2-besparing: 19.433 ton

Hoe werkt windenergie

Wind zorgt voor beweging. Deze bewegingsenergie van lucht (wind) wordt omgezet in elektriciteit. De stroomopbrengst kan per windmoelen verschillen. De opbrengst is afhankelijk van:

  • type windmolen 
  • windsnelheid 
  • vermogen van de windmolen 
  • de tijd die een windmolen kan draaien
  • het rendement van de omzetting van windenergie naar elektriciteit door de windmolen. 

Grote windmolens wekken meer elektriciteit op dan kleine windmolens. Ook de locatie van een windmolen is van belang. Zelf een windmolen aanschaffen is daarom vaak een minder goede keuze. Als u uw eigen energie wilt opwekken dan kunt u beter kiezen voor zonnepanelen.

Een kijkje in een windmolen

Benieuwd hoe een windmolen er vanbinnen uitziet? Onze Belgische collega’s filmden hun bezoek. Je ziet hoe een windmolen er van binnen uitziet.

Heeft u zonnepanelen en wekt u zelf uw energie op?

Met zonnepanelen heeft u uw eigen energiebron. Maar toch heeft u met zonnepanelen ook een energiecontract nodig. U kunt dan kiezen voor de Nederlandse windenergie van windpark Eemshaven. Wel zo handig! Wekken uw zonnepanelen iets minder op dan uw verbruikt dan ontvangt u toch duurzame en groene energie uit Nederland. Heeft u geen zonnepanelen? Bekijk de mogelijkheden.

meer over zonnepanelen

Samen maken we Nederland groener

Kiest u voor windenergie van windpark Eemshaven met gas dan doet ENGIE namens u een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder! ENGIE organiseert voor de nieuwe ENGIEbossen boomplantdagen. Op deze dagen nodigen wij u als klant uit om samen met ons bomen te planten in de nieuwe bossen.

meer Over de ENGIE boomplantdag 2018
Ook interessant8 oktober 2019

10 feiten en fabels over de windmolen

Over windmolens bestaan heel wat feiten en fabels. Maar wat is waar en wat is niet waar? ENGIE zoekt het uit! Lees verder
Ook interessant8 oktober 2019

Hoe werkt een windmolen?

Van draaiende wieken tot stroom uit het stopcontact. Ontdek hoe een windmolen werkt en waarom hij niet omwaait. Lees verder
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren