Menumenuclose

Nederlandse windenergie uit eigen windparken

Bij ENGIE ontvangt ontvangt u altijd 100% groene stroom. Bijvoorbeeld uit onze eigen windparken, verspreid over heel Nederland. Een van onze windparken staat bij Eemshaven. Op het terrein van de Eemscentrale staan negen windmolens die in totaal 27 megawatt opwekken. Dit is genoeg stroom voor maar liefst 16.061 huishoudens. In het gebied staan nog veel meer windmolens. Het Eemshavengebied is hiermee het grootste draaiende windpark op land. 

Daarnaast is de CO2-uitstoot voor het opwekken van de stroom uit windenergie beperkt en dat is weer goed voor het milieu. Zo maken we samen Nederland iedere dag weer een stukje groener. Bovendien ontvangt u nu extra voordelige tarieven bij onze vaste contracten. Zodat u 1 of zelfs 3 jaar verzekerd bent van voordelige energietarieven. Onze 100% groene Nederlandse windenergie is dus goed voor het milieu en uw portemonnee.

Windenergie van Nederlandse wind

Windpark Eemshaven is een onderdeel van het grootste windpark op het land. De windmolens vande Eemshaven staan in een gunstige omgeving. Ze staan op het terrein van de energiecentrale vlakbij de zee en vangen zo veel wind.

Een huishouden met een gemiddeld energieverbruik bespaart 1500 kg aan CO2-uitstoot per jaar, wanneer zij stroom geleverd krijgt van het windpark Eemshaven.

Feiten en cijfers

  • Aantal windmolens: 9
  • Opbrengst: 27 megawatt
  • Aantal huizen: 16.061
  • CO2-besparing: 19.433 ton

Hoe werkt windenergie

Wind zorgt voor beweging. Deze bewegingsenergie van lucht (wind) wordt omgezet in elektriciteit. De stroomopbrengst kan per windmoelen verschillen. De opbrengst is afhankelijk van:

  • type windmolen 
  • windsnelheid 
  • vermogen van de windmolen 
  • de tijd die een windmolen kan draaien
  • het rendement van de omzetting van windenergie naar elektriciteit door de windmolen. 

Grote windmolens wekken meer elektriciteit op dan kleine windmolens. Ook de locatie van een windmolen is van belang. Zelf een windmolen aanschaffen is daarom vaak een minder goede keuze. Als u uw eigen energie wilt opwekken dan kunt u beter kiezen voor zonnepanelen.

Een kijkje in een windmolen

Benieuwd hoe een windmolen er vanbinnen uitziet? Onze Belgische collega’s filmden hun bezoek. Je ziet hoe een windmolen er van binnen uitziet.

Ook interessant8 oktober 2019

10 feiten en fabels over de windmolen

Over windmolens bestaan heel wat feiten en fabels. Maar wat is waar en wat is niet waar? ENGIE zoekt het uit! Lees verder
Ook interessant8 oktober 2019

Hoe werkt een windmolen?

Van draaiende wieken tot stroom uit het stopcontact. Ontdek hoe een windmolen werkt en waarom hij niet omwaait. Lees verder