Menumenuclose

Kies uw energiebron

Verschillende energiebronnen

Bij ENGIE bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. Welke energiebron u ook kiest, uw stroom is altijd 100% groen en uw gas is CO2-gecompenseerd. U kunt bijvoorbeeld kiezen uit door ENGIE opgewekte zonne-energie uit Burgum of windenergie uit Eemshaven. Daarnaast delen klanten van ENGIE de door hen opgewekte zonne-energie. Er is zo altijd een groene energiebron bij u in de buurt.

Meest gekozen
location_onEemshaven

Nederlandse
windenergie

  • Ontvang een bespaarpakket t.w.v. € 144
  • Groene stroom en gas
  • Zekerheid van vaste tarieven
€ 146,- / maand info_outline
Bekijk deze deal
location_onBurgum

Nederlandse zonne‑energie

  • Groene stroom uit eigen zonnepark Burgum
  • CO2-gecompenseerd gas
  • 1 of 3 jaar voordelige tarieven
€ 145,- / maand info_outline
Meer over deze bron

Zonne-energie van ENGIE klanten

  • 100% groene stroom
  • Scherpe energietarieven
  • Samen voor een duurzame toekomst
€ 145,- / maand info_outline
Meer over ENGIE klanten

+

Onze energiebronnen

Op dit kaartje vindt u onze bronnen waar u energie van kunt afnemen. Filter eenvoudig op wind- of zonne-energie. Zoek ook op uw plaats en kijk of er bij u in de buurt een energiebron van ENGIE is.

+

De Jong en Bos

Akkerbouwbedrijf De Jong en Bos wekt zelf zonne-energie op. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Goudse Panelen

Energiecoöperatie Goudse Panelen wil samen met haar leden lokaal groene stroom opwekken om zo de regio Gouda te verduurzamen. Deze stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Greenparc Energy

Bijna 4000 zonnepanelen op het dak van Royal Lemkes in Bleiswijk wekken meer stroom op dan het bedrijf zelf nodig heeft. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Noaber-Energie

Via energiecoöperatie Noaber-Energie kunt u investeren in zonnepanelen op daken van boerderijen in de omgeving van Bathmen. De groene stroom van deze daken maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

PECPOWER

PEC Zwolle-supporter? Dan weet je vast dat jouw club wil investeren in de jeugd en het stadion. Je kunt helpen met het realiseren van deze droom. Hoe? Door nú voor PECPOWER (groene stroom van PEC Zwolle en partners) te kiezen.

+

Duurzame Zekerheid: groene stroom van Univé-leden, voor Univé-leden

Univé helpt haar leden - zoals agrariërs - gebouwen, loodsen en stallen te verduurzamen, door asbest te verwijderen en zonnepanelen te plaatsen. Als lid van Univé kunt u, via ENGIE, de zonne-energie opgewekt op deze daken in huis halen.

+

WatBeters

Energiecoöperatie WatBeters uit de gemeente Overbetuwe wekt zelf zonne-energie op. Deze groene stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Wezenberg Zonne-energie

Ruim 12.000 zonnepanelen op de daken van Wezenberg Groep in Ijsselmuiden wekken meer stroom op dat het bedrijf zelf nodig heeft. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Windpark Eemshaven

In windmolenpark Eemshaven staan 9 windmolens. Deze windmolens wekken samen 27 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 16.061 huishoudens.

+

Windpark Farmsum

In windmolenpark Farmsum staan 14 windmolens. Deze windmolens wekken samen 31 megawatt aan windenergie op. Dit is goed voor 18.440 huishoudens.

+
Binnenkort beschikbaar

Windpark Lutjewinkel

Binnenkort vindt u hier meer informatie over windmolenpark Lutjewinkel.

+
Beschikbaar

Windenergie van de Noordzee

Het windmolenpark staat ongeveer 50 kilometer in de Noordzee voor de kust van Zeebrugge in Belgie. Windmolens op zee wekken twee keer zoveel energie op. Deze 55 windmolens wekken energie op voor 160.000 huishoudens.

+
uitverkocht

Windpark Riedpolder

In windpark Riedpolder staan tussen Harlingen en Franeker zes windmolens. In totaal hebben deze windmolens samen een vermogen van 13,8 megawatt. Dit is goed voor 15.000 huishoudens.

+

Zon uit de Noordoostpolder

Lokale ondernemers uit de Noordoostpolder wekken zelf zonne-energie op. Die stroom is nu beschikbaar voor u! En schijnt de zon even niet, dan wordt de stroom aangevuld met Nederlandse windenergie.

+

Zonnedak Oss

Op het zonnedak Oss staan 4500 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,2 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 339 huishoudens.

+
Binnenkort beschikbaar

Zonnepark Beuningen

De gemeente Beuningen heeft het doel om in 2040 volledig energieneutraal te zijn. ENGIE ondersteunt graag in deze energietransitie en bouwt daarom een volledig nieuw zonnepark met 22000 panelen bij Beuningen, goed voor ongeveer 1800 huishoudens. Vanaf eind 2019 kunt u de groene stroom van dit zonnepark thuis gebruiken.

+
Nieuw

Zonnepark Burgum

In het zonnepark Burgum liggen 19.000 zonnepanelen. Er drijven 144 zonnepanelen op het water.

+
uitverkocht

Zonnepark Deventer

In het zonnepark van Deventer liggen 1000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken 0,25 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 61 huishoudens.

+

Zonnepark Nijmegen

In het zonnepark in Nijmegen staan 4000 zonnepanelen. Deze zonnepanelen wekken samen 1,04 megawatt aan zonne-energie op. Dit is goed voor 258 huishoudens.

+

Zonnepark Wolvega

De zonnepanelen van zonnepark Wolvega liggen op het dak van Homecenter Wolvega. In totaal liggen hier 15.000 zonnepanelen. De stroom die niet gebruikt wordt door Homecenter wolvega is beschikbaar voor iedereen die dat wil.

+
Uitverkocht

Zonnepark Zwolle

In zonnepark Zwolle staan 3500 zonnepanelen die jaarlijks 738 megawattuur zonne-energie opleveren. Hiermee voorzien we 224 huishoudens van stroom.

+

Zon op Lochemse St. Joseph Kerk

Via energiecoöperatie Zon op Lochemse St. Joseph Kerk investeert u in zonnepanelen. De groene stroom van deze panelen maakt ENGIE voor u beschikbaar.

+

Zonnige Start

Energiecoöperatie Zonnige Start uit de gemeente Emmen wekt zelf zonne-energie op. Deze stroom maakt ENGIE voor u beschikbaar.

Waar uw stroom vandaan komt, bepaalt u zelf. Maar waar het ook vandaan komt, het is 100% groen en wordt opgewekt door de natuur. Van bijvoorbeeld zonnepanelen of windmolens. Zo dragen we samen een positieve bijdrage aan een betere wereld. Uw gas is bij ENGIE CO2-gecompenseerd. Zo is uw totale energiebehoefte CO2-neutraal en verkleint u uw CO2-voetstap. En wordt u liever uw eigen energieleverancier, wilt u thuis een laadpaal of heeft u interesse in een warmtepomp? Ook dan helpen wij graag!

Samen maken we Nederland groener

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vinden wij belangrijk! Daarom investeren wij namens alle klanten die kiezen voor ENGIE met gas in ons eigen Gold Standard cookstoves project in Eritrea. Hiermee compenseren wij de CO2-uitstoot van uw gasverbruik. Daarnaast doen wij per klant ook een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezonde zuurstof. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder!

Ook interessant8 oktober 2019

10 feiten en fabels over de windmolen

Over windmolens bestaan heel wat feiten en fabels. Maar wat is waar en wat is niet waar? ENGIE zoekt het uit! Lees verder
Ook interessant8 oktober 2019

Hoe werkt een windmolen?

Van draaiende wieken tot stroom uit het stopcontact. Ontdek hoe een windmolen werkt en waarom hij niet omwaait. Lees verder
Ook interessant25 september 2019

Aan de slag met duurzame energie

Besparen op energie en verduurzamen. Iedereen heeft het erover. Maar wat kan ik nu eigenlijk zelf doen? En waar moet ik aan denken bij verduurzamen en groene energie... Lees verder