Menumenuclose

Voordelen voor u
als producent van zonne-energie

Aanmelden als producent

1. €5 voor elke GvO 

Elke 1000 kWh die u teruglevert aan het net, levert u een Garantie van Oorsprong (GvO) op. Bij CertiQ heeft u aangegeven dat deze GvO op naam komt te staan van ENGIE. Voor elke GvO die namens u op naam van ENGIE komt te staan ontvangt u €5,-.


2. Participatiepot

Voor elke klant die kiest voor stroom die is opgewekt door ENGIE klanten, stopt ENGIE €5 in de participatiepot. De participatiepot zal verdeeld worden over alle deelnemende Zonneproducenten.

De productiecapaciteit van de zonneproducent bepaalt de hoogte van de participatievergoeding, daardoor kan het bedrag per zonneproducent verschillen.

3. Salderen

Voor stroom die u opwekt met uw zonnepanelen krijgt u bij ENGIE de kale leveringskosten (zonder heffingen en belastingen) terug. Dat betekent dat wij op uw energierekening de stroom die u levert aftrekken van de stroom die u gebruikt, salderen noemen we dit.

Dus, levert u meer terug dan dat u gebruikt? Dan betalen wij u voor die stroom. Het tarief voor stroom dat u teruglevert is hetzelfde als het kale leveringstarief voor stroom die u bij ons afneemt.

Aanmelden als producent

Meld u nu aan als leverancier van de toekomst. Aanmelden kan in 2 simpele stappen. Heeft u de 2 stappen doorlopen dan bent u aangemeld als producent. 

Ja ik meld me aan als producent