Menumenuclose

Exclusief voordeel als partner van ENGIE

Voordelige én verantwoorde energie, klinkt goed toch? Als partner van ENGIE geven we u graag wat extra voordeel. Zo ontvangt u 100% Nederlandse groene stroom en gas, tegen extra voordelige tarieven. Profiteer dus direct van onze scherpe tarieven en start met besparen. 

Wereldwijd is ENGIE de grootste investeerder in duurzame energie

ENGIE bouwt in 70 landen aan een duurzame wereld. Wij voorzien al 100 miljoen mensen dagelijks van groene stroom. Als enige energiemaatschappij in Nederland staat ENGIE op de internationale A‑lijst met pioniers op het gebied van klimaatverbetering. Als klant van ENGIE maakt u dus écht het verschil. Lees meer over ENGIE

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Samen naar een schonere wereld

Een gemiddeld huishouden zorgt met het gebruik van gas om te koken, douchen of verwarmen van het huis voor een uitstoot van ongeveer 2.642 kg koolstofdioxide (CO2) per jaar. Voor grote huishoudens en bedrijven is de uitstoot vaak nog hoger.

Broeikasgassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren investeert ENGIE in haar eigen Gold Standard cookstove project in Eritrea. De vermindering van CO2 uitstoot door dit project, compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik. Zo wordt de totale uitstoot naar nul gebracht.

CO2 -compensatie met cookstoves

Voor iedere klant die CO2-gecompenseerd gas afneemt investeert ENGIE in haar eigen Gold Standard cookstove project in Eritrea. Door de inzet van deze schone kooktoestellen is er tot 70% minder hout of houtskool nodig. Op deze manier dragen de cookstoves bij aan minder ontbossing, een betere luchtkwaliteit en wereldwijde CO2-reductie.

Ruim een derde van de wereldbevolking kookt dagelijks op een open vuur. De rook die daarbij vrijkomt is enorm slecht voor de gezondheid. Deze manier van koken heeft een enorme impact op het klimaat. Daarnaast heeft het ook een grote impact op de economische en sociale ontwikkeling van met name vrouwen en kinderen, die iedere dag uren bezig zijn met hout sprokkelen en koken.

Het ENGIE project verzorgt de cookstoves en traint de vrouwen in de community. Allereerst om ze als promoters te laten functioneren, daarna om gezamenlijk met de lokale bevolking de cookstoves zelf te maken.

Bomen planten in Nederland

Naast de investering in het cookstove project doneert ENGIE namens alle klanten die kiezen voor een energiecontract met gas aan de Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in zuurstof. Een deel van de bomen hebben we samen met onze klanten geplant tijdens de ENGIE Boomplantdag. Zo maken we samen onze wereld weer een beetje groener en gezonder! 

Kiest u ook voor partnervoordeel?

Maak nu gebruik van ons exclusieve partnervoordeel tegen extra voordelige tarieven.
Zo werken wij samen aan een schonere wereld.

Profiteer direct

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,2
  Gemiddeld cijfer
 • 94%
  Beveelt ons aan
 • 2637+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom