Menumenuclose
Meest gekozen

Nederlandse
windenergie

 • Ontvang een bespaarpakket t.w.v. € 144
 • Groene stroom en gas
 • Start direct met besparen
€ 146,- / maand info_outline
Bekijk deze deal
location_onBurgum

Nederlandse
zonne-energie

 • Zonne-energie uit Burgum
 • CO2-gecompenseerd gas
 • 1 of 3 jaar voordelige tarieven
€ 145,- / maand info_outline
Bekijk deze deal

Nederlandse
windenergie

 • Tijdelijk € 100 Klus Cadeau
 • Groene stroom en gas
 • Zekerheid van vaste tarieven
€ 146,- / maand info_outline
Bekijk deze deal

Onze klantbeoordelingen   

 • 8,4
  Gemiddeld cijfer
 • 95%
  Beveelt ons aan
 • 2321+
  Klantbeoordelingen
 • 100%
  Groene stroom

100% groene stroom en CO2-gecompenseerd gas

Wilt u stroom uit een energiebron die u zelf kunt kiezen? Het kan! Bij ons bepaalt u zelf waar uw energie vandaan komt. We bieden de keuze tussen zonne-energie en windenergie. Met bijvoorbeeld windenergie uit Eemshaven en zonne-energie uit Burgum weet u precies waar uw stroom vandaan komt. Naast de herleidbare groene stroom ontvangt u bij ENGIE ook CO2-gecompenseerd gas. Zo is uw energieafname helemaal CO2-neutraal.

Energie met garantie van oorsprong

De stroom die wij aan al onze klanten leveren is 100% groene stroom. Groene stroom is elektriciteit die wordt opgewekt met behulp van natuurlijke bronnen. Onze stroom wordt opgewekt met de wind of zon. Om de afkomst van onze elektriciteit aan te kunnen tonen, werken we in Nederland met Garanties van Oorsprong (GvO’s). Dat betekent dat onze groene stroom een certificaat heeft dat de bron en de plaats garandeert waar de stroom is opgewekt. Dit certificaat geldt in Nederland als bewijs dat de stroom duurzaam en vanuit natuurlijke bronnen is verkregen.

CO2-gecompenseerd gas

Broeikasgassen zoals CO2 dragen bij aan klimaatverandering. Om de uitstoot van CO2 te compenseren investeert ENGIE in haar eigen Gold Standard cookstoves project in Eritrea. De vermindering van CO2 uitstoot door dit project, compenseert precies de uitstoot van het gasverbruik. Zo wordt de de totale uitstoot naar nul gebracht.

Lees verder over CO2-gecompenseerd gas

De energiecontracten van ENGIE

Wanneer u klant wordt bij ENGIE, kunt u kiezen uit verschillende contracten. We bieden u de mogelijkheid om uw energietarieven voor één, of meerdere jaren vast te zetten, zodat u de gehele looptijd verzekerd bent dat hetzelfde scherpe tarief. Wilt u voor onbepaalde tijd energie afnemen? Dat kan! Met een Flexibel contract kunt u energie afnemen tegen het variabele tarief. Het modelcontract is maandelijks opzegbaar. Een nadeel van het modelcontract zijn de variabele tarieven, die duurder zijn dan wanneer u kiest voor een contract voor één of meerdere jaren. Benieuwd naar uw prijs voor gas en stroom van ENGIE? Bereken eenvoudig wat u per maand gaat betalen bij ENGIE.

ENGIE plant bomen

Zo min mogelijk CO2 uitstoten, dat vinden wij belangrijk! Daarom doen wij namens alle klanten die kiezen voor ENGIE met gas een donatie aan Stichting Trees for All. Zij planten hiermee bomen, in Nederland én wereldwijd. Bomen die CO2 omzetten in gezond zuurstof. Inmiddels hebben wij op deze manier al 22.500 bomen geplant in twee 'ENGIE bossen'!

Besparen op gas en stroom?

Er zijn heel veel mogelijkheden om te besparen op gas en stroom. Met ons ENGIE Wijzer geven wij u inzicht in verschillende manieren om gas, stroom en geld te besparen. Wilt u meer weten over gas, stroom of één van onze andere producten? U kunt altijd contact met ons opnemen via onze klantenservice.

Zo makkelijk is overstappen naar ENGIE

mail_outline

Direct bericht per e-mail

date_range

U heeft 2 weken bedenktijd

assignment_returned

ENGIE zegt uw huidige contract op

dvr

Online meterstanden doorgeven

done

Welkom bij ENGIE

Het ENGIE Modelcontract

Wilt u altijd een actueel tarief en niet vastzitten aan een contract? Kies dan voor ENGIE Modelcontract. Hiermee profiteert u van scherpe tarieven maar kunt u ook maandelijks zonder kosten uw contract opzeggen. Alle energieleveranciers bieden een modelcontract aan onder dezelfde voorwaarden. Zo kunt u altijd eerlijk vergelijken.

Meer informatie over modelcontract