Menumenuclose

Zonnepanelen op een plat dak

Veel mensen denken dat het niet mogelijk of lastig is om zonnepanelen te plaatsen op een plat dak. Dit is niet waar. Een plat dak biedt juist heel veel mogelijkheden om nog meer rendement uit uw zonnepanelen te halen. Zo heeft u uw zonnepanelen nog sneller terugverdiend!

Hoger rendement dan schuin dak

Omdat uw dak plat is, bent u vrij in het plaatsen van uw zonnepanelen. U kunt ze dus in de beste stand zetten voor een hoger rendement. Bij een schuin dak heeft u deze keuze niet. Naast het zelf bepalen van de stand van de panelen, zijn er nog meer voordelen te benoemen. Zo heeft u de panelen door het hogere rendement sneller terugverdiend en vallen panelen op een plat dak meer uit het zicht dan op een schuin dak. De montage van zonnepanelen op een plat dak is dan wel iets duurder dan op een schuin dak, maar dit heeft u door het hogere rendement zo weer terugverdiend.

Ook kunt u op een plat dak kiezen voor de goedkopere blauwe panelen in plaats van de mooiere zwarte. Op een plat dak ziet u de panelen namelijk nauwelijks liggen, waardoor u niet voor duurdere designpanelen hoeft te kiezen. 

Montage zonnepanelen plat dak

Er zijn veel verschillende montagesystemen voor platte daken. Hierdoor is er voor bijna elk soort dak een geschikt montagesysteem. De installateur zorgt ervoor dat de panelen op de juiste manier op uw dak worden geplaatst, zodat u het hoogste rendement uit uw panelen haalt.

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren