Menumenuclose

Terugverdientijd van zonnepanelen

Bereken eenvoudig de terugverdientijd van uw investering in zonnepanelen

De terugverdientijd is hoe lang het duurt totdat u de aanschaf van zonnepanelen heeft verdiend. Dit wordt bepaald door de kosten en de opbrengsten van uw zonnepanelen.

Dankzij onze opbrengstgarantie voor zonnepanelen bent u tien jaar lang verzekerd van een minimale opbrengst van uw panelen. Terwijl de terugverdientijd van zonnepanelen gemiddeld maar zeven jaar duurt. Hierdoor kunt u zorgeloos genieten van de zon, ongeacht hoeveel hij schijnt.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zonnepanelen: een goede investering

Zonnepanelen zijn een goede investering. Voor het milieu én voor uw portemonnee. De aanschaf van zonnepanelen verdient u in de loop van jaren terug. U bent namelijk minder kwijt aan energie waardoor u bespaart op uw energiekosten. Hoe lang het duurt tot u uw investering terug heeft noemen wij de terugverdientijd.

Gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen

Er is geen landelijke subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Wel zijn er provincies en gemeenten die subsidie beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is afhankelijk van waar u woont of u hier gebruik van kunt maken. Het is op dit moment wel mogelijk om de btw terug te vragen via de belastingaangifte. Door dit belastingvoordeel van 21% is de terugverdientijd van zonnepanelen nu al met zo’n twee à drie jaar verkort.

Uiteraard is de terugverdientijd van zonnepanelen afhankelijk van de aanschafwaarde, hoeveel energie ze opwekken en hoeveel u verbruikt. Als u meer opwekt dan u verbruikt, krijgt u zelfs geld terug op uw rekening. Zo verdient u uw investering nog sneller terug. Sungevity kan voor u de terugverdientijd berekenen die past bij uw woonsituatie. Na het terugverdienen van de investering heeft u vaak nog jaren gratis zonne-energie.

Kosten zonnepanelen

Tegenwoordig is de prijs van zonnepanelen flink gedaald. Doordat u de btw op zonnepanelen terug kan vragen na aanschaf, heeft u daarnaast ook nog een voordeel van 21%. Hierdoor zijn de kosten van zonnepanelen lager en is de terugverdientijd op zonnepanelen ook flink korter geworden. Op dit moment kost één kilowattpiek (kWp) zonnepanelen, afhankelijk van het type, € 1.400 tot € 1.800. De prijs van een zonnepanelensysteem hangt af van verschillende factoren. Het aantal zonnepanelen is belangrijk, net als het merk, type en de kwaliteit. Maar ook de omvormer en het gemak van installatie. In de meeste gevallen bedraagt de totale prijs van zonnepanelen met bijbehorend systeem € 4.200 tot € 6.800 (inclusief btw).

Levensduur zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is al snel 25 jaar. De levensduur is langer dan de terugverdientijd van zonnepanelen. Dit maakt het een interessante investering. U krijgt daarnaast van onze ENGIE-partner Sungevity 10 jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer. Mochten ze binnen deze periode kapot gaan, worden ze kosteloos vervangen. Ook als er iets mis is gegaan met de installatie. Daarnaast krijgt u 25 jaar vermogensgarantie. Dit betekent dat u een nieuw paneel krijgt wanneer het vermogen sneller afneemt dan toegestaan. Een omvormer heeft vaak een levensduur van tien á vijftien jaar. Deze moet, gezien de levensduur van de zonnepanelen, tussentijds een keer vervangen worden. Maar met deze garanties profiteert u de komende jaren zorgeloos van elke zonnestraal.

Opbrengst zonnepanelen

De exacte opbrengst van zonnepanelen per maand is afhankelijk van uw dak, schaduwen, verbruik en het type zonnepanelen. Door onze partner Sungevity worden uw zonnepanelen 24/7 gemonitord. Wekken uw zonnepanelen minder stroom op dan afgesproken? Dan krijgt u het verschil uitbetaald dankzij onze ZonGarantie. Zo bent u tien jaar lang verzekerd van het beste rendement. Benieuwd naar de terugverdientijd in uw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.