Menumenuclose

Terugverdientijd zonnepanelen

Zonnepanelen: een goede investering

Zonnepanelen zijn een goede investering. Voor het milieu én voor uw portemonnee. De aanschaf van zonnepanelen verdient u in de loop van jaren terug. U bent namelijk minder kwijt aan energie waardoor u bespaart op uw energiekosten. Hoe lang het duurt tot u uw investering terug heeft noemen wij de terugverdientijd.

Gemiddelde terugverdientijd zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen is gemiddeld zeven jaar. Er is in 2019 geen landelijke subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Wel zijn er provincies en gemeenten die subsidie op zonnepanelen beschikbaar stellen. Het is afhankelijk van waar u woont of u hier gebruik van kunt maken. Het is op dit moment wel mogelijk om de btw terug te vragen via de belastingaangifte.

Uiteraard is de terugverdientijd van zonnepanelen afhankelijk van de aanschafwaarde, hoeveel energie ze opwekken en hoeveel u verbruikt. Als u meer opwekt dan u verbruikt, krijgt u zelfs geld terug op uw rekening. Zo verdient u uw investering nog sneller terug. Sungevity kan voor u de terugverdientijd berekenen die past bij uw woonsituatie. Na het terugverdienen van de investering heeft u vaak nog vele jaren gratis zonne-energie.

Kosten zonnepanelen

Tegenwoordig is de prijs van zonnepanelen flink gedaald. Doordat u de btw op zonnepanelen terug kan vragen na aanschaf, heeft u daarnaast ook nog een voordeel van 21%. Hierdoor zijn de kosten van zonnepanelen lager en is de terugverdientijd op zonnepanelen ook flink korter geworden. Op dit moment kost één kilowattpiek (kWp) zonnepanelen, afhankelijk van het type, € 1.400 tot € 1.800. De prijs van zonnepanelen hangt af van verschillende factoren. Het aantal zonnepanelen is belangrijk, net als het merk, type en de kwaliteit. Maar ook het type omvormer en het gemak van installatie. In de meeste gevallen bedraagt de totale prijs van zonnepanelen met bijbehorend systeem € 4.200 tot € 6.800 (inclusief btw).

Opbrengst zonnepanelen

Een goed geïsoleerd huis heeft een positief effect op de terugverdientijd van zonnepanelen. U verliest minder warmte en bespaart zo op uw energierekening. Alle energie die u hiermee niet verliest, bespaart u op uw energierekening. De exacte opbrengst van zonnepanelen per maand is afhankelijk van uw dak, schaduwen, verbruik en het type zonnepanelen. Door onze partner Sungevity worden uw zonnepanelen 24/7 gemonitord. Wekken uw zonnepanelen minder stroom op dan afgesproken? Dan krijgt u het verschil uitbetaald dankzij ENGIE ZonGarantie. Zo bent u tien jaar lang verzekerd van het beste rendement. Benieuwd naar de terugverdientijd in uw situatie? Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

Vraag een vrijblijvende offerte aan

Levensduur zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen is al snel 25 jaar. De levensduur is langer dan de terugverdientijd van zonnepanelen. Dit maakt het een interessante investering. U krijgt daarnaast van onze ENGIE-partner Sungevity tien jaar productgarantie op de zonnepanelen en omvormer. Mochten ze binnen deze periode kapot gaan, worden ze kosteloos vervangen. Ook als er iets mis is gegaan met de installatie. Daarnaast krijgt u 25 jaar vermogensgarantie. Dit betekent dat u een nieuw paneel krijgt wanneer het vermogen sneller afneemt dan toegestaan. Een omvormer heeft vaak een levensduur van tien á vijftien jaar. Deze moet, gezien de levensduur van de zonnepanelen, tussentijds een keer vervangen worden. Maar met deze garanties profiteert u de komende jaren zorgeloos van elke zonnestraal.

Meer weten over zonnepanelen?

Download ons gratis Zonnepanelen Magazine.

Zonnepanelen Magazine

Gratis offerte aanvragen

Wilt u weten hoeveel energie u kunt opwekken met zonnepanelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Onze partner Sungevity is specialist in zonnepanelen en bereikt samen met u het hoogste rendement.

Offerte aanvragen

Oriënteren

Bepalen of zonnepanelen passen in uw woonsituatie

Lees meer

Aanvraag

Sungevity neemt uw offerte in behandeling

Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van zonnepanelen

Lees meer

Aftercare

10 jaar lang gratis nazorg van Sungevity

Lees meer

Zonnepanelen, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de ENGIE Wijzer Meer over WinWoonSituatie