Menumenuclose

Subsidie op zonnepanelen

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en wordt daarom door de overheid aangemoedigd. Hebt u interesse in het aanschaffen van zonnepanelen? Dan is het nuttig om alvast te weten welke voordelen hieraan verbonden zijn, zoals subsidies vanuit de overheid.

Er is in 2020 geen landelijke subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Wel zijn er provincies en gemeenten die subsidie beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is afhankelijk van waar u woont of u hier gebruikt van kunt maken. Ondanks dat er (veel gevallen) geen subsidie op zonnepanelen mogelijk is, zijn zonnepanelen toch een goede investering. Na de terugverdientijd heeft u praktisch gratis stroom. Zo bespaart u op uw energiekosten en draagt u bij aan een beter milieu. Win-win dus!

Wilt u weten of er in uw gemeente subsidie voor zonnepanelen in 2020 beschikbaar is? Doe dan de subsidiecheck van de Belastingdienst op energiesubsidiewijzer.nl.

Btw-teruggave maakt zonnepanelen extra voordelig

U betaalt normaal gesproken 21% btw over zonnepanelen. Maar voor iedereen die in 2020 zonnepanelen aanschaft is er een btw-teruggave op zonnepanelen mogelijk. Met deze btw-regeling krijgt u de btw op zonnepanelen na aanschaf weer terug. Dit scheelt u 21% op uw investering en levert u al snel honderden euro’s op. Hierdoor is de terugverdientijd een stuk korter. Naast dat de prijs van zonnepanelen flink is gedaald, is het kopen van zonnepanelen zo nog aantrekkelijker.

Zonnepanelen nog bereikbaarder met de Energiebespaarlening

Om uw investering te financieren kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Bij deze energielening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast. Daarbij betaalt u een vast bedrag per maand. De looptijd van de lening ligt tussen de zeven en vijftien jaar. De rente van de energielening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Op de website energiebespaarlening.nl leest u meer over deze lening.

Goed om te weten over de Energiebespaarlening:

  • Van het totaalbedrag van de lening kunt u maximaal 75% gebruiken voor het financieren van zonnepanelen. Het resterende bedrag kunt u dus gebruiken voor andere energiebesparende maatregelen. 
  • U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen. 
  • U betaalt een rente die tijdens de hele looptijd van de lening vast staat.

Gratis offerte aanvragen

Wilt u weten of u gebruik kunt maken van subsidie op zonnepanelen? En hoeveel energie u kunt opwekken met zonnepanelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Onze partner Sungevity is specialist in zonnepanelen en bereikt samen met u het hoogste rendement.