Menumenuclose

Subsidie zonnepanelen

Subsidie zonnepanelen 2019

Er is in 2019 geen landelijke subsidie voor zonnepanelen beschikbaar. Wel zijn er provincies en gemeenten die subsidie beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is afhankelijk van waar u woont of u hier gebruik van kunt maken. Ondanks dat er (in veel gevallen) geen subsidie op zonnepanelen mogelijk is, zijn zonnepanelen toch een goede investering. Na de terugverdientijd heeft u praktisch gratis stroom. Zo bespaart u op uw energiekosten en draagt u bij aan een beter milieu. Win-win dus!

Wilt u weten of er in uw gemeente subsidie voor zonnepanelen in 2019 beschikbaar is? Doe dan de subsidiecheck van de Belastingdienst op energiesubsidiewijzer.nl.

Btw-teruggave zonnepanelen

U betaalt 21% btw over zonnepanelen. Maar voor iedereen die in 2019 zonnepanelen aanschaft is er een btw-teruggave op zonnepanelen mogelijk. Met deze btw-regeling krijgt u de btw op zonnepanelen na aanschaf weer terug. Dit scheelt u 21% op uw investering en levert u al snel honderden euro’s op. Hierdoor is de terugverdientijd een stuk korter. Naast dat de prijs van zonnepanelen flink is gedaald, is het kopen van zonnepanelen zo nog aantrekkelijker.

Energiebespaarlening

Om uw investering te financieren kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening. Bij deze energielening staat het rentetarief voor de gehele looptijd vast. Daarbij betaalt u een vast bedrag per maand. De looptijd van de lening ligt tussen de zeven en vijftien jaar. De rente van de energielening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. Op de website energiebespaarlening.nl leest u meer over deze lening.

Subsidie zonnepanelen 2020

De subsidie voor zonnepanelen voor 2020 is nog niet bekend. Ook is het nog niet bekend of de btw-teruggave op zonnepanelen in 2020 nog mogelijk is. Mocht de Rijksoverheid deze informatie bekend maken, leest u dat hier terug.

Gratis offerte aanvragen

Wilt u weten of u gebruik kunt maken van subsidie op zonnepanelen? En hoeveel energie u kunt opwekken met zonnepanelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Onze partner Sungevity is specialist in zonnepanelen en bereikt samen met u het hoogste rendement.

Meer weten over zonnepanelen?

Download ons gratis Zonnepanelen Magazine.

Zonnepanelen Magazine

Gratis offerte aanvragen

Wilt u weten hoeveel energie u kunt opwekken met zonnepanelen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan. Onze partner Sungevity is specialist in zonnepanelen en bereikt samen met u het hoogste rendement.

Offerte aanvragen

Oriënteren

Bepalen of zonnepanelen passen bij uw woonsituatie

Lees meer

Aanvraag

Sungevity neemt uw offerte in behandeling

Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van zonnepanelen

Lees meer

Aftercare

10 jaar lang gratis nazorg van Sungevity

Lees meer

Zonnepanelen, en dan?
Creëer uw ideale WinWoonSituatie

De kracht van besparen is de combinatie van duurzame investeringen. Klein of groot: u bespaart energie. Goed voor het milieu en uw portemonnee. Ontdek wat u nog meer kunt doen.

Doe de ENGIE Wijzer Meer over WinWoonSituatie

closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren