Menumenuclose

Verschillen soorten zonnepanelen

Wanneer u overweegt zonnepanelen aan te schaffen zult u erachter komen dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn. Het is goed om een juiste vergelijking te maken om een zo rendabel mogelijke investering te doen. Ontdek hier alles over verschillende soorten zonnepanelen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De drie soorten zonnepanelen zijn:

  • Monokristallijne zonnepanelen
  • Polykristallijne zonnepanelen
  • Dunne film zonnepanelen

Het verschil tussen soorten zonnepanelen

Het verschil tussen de soorten zonnepanelen ligt voornamelijk in het productieproces. Monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen hebben wel veel overeenkomsten en bieden het beste rendement. De dunne film zonnepaneel is goedkoop in aanschaf, maar biedt een laag rendement. Daardoor is dit soort zonnepaneel niet populair.

Welk soort zonnepaneel past bij mij?

Het monokristallijne zonnepaneel is te herkennen aan de blauw/paarse kleur en wordt daardoor vaak als minder mooi beschouwd. Hierdoor zijn ze vaak goedkoper dan de polykristallijne zonnepanelen, die te herkennen zijn aan de zwarte kleur. De verschillen worden echter steeds kleiner. Per geïnvesteerde euro zijn de blauwe, ofwel monokristallijne, zonnepanelen het meest rendabele soort zonnepaneel.

Welk soort vermogen zonnepaneel is nodig?

Naast het soort zonnepaneel is het ook belangrijk om het vermogen van verschillende soorten zonnepanelen te vergelijken. Het vermogen geeft de maximale opbrengst van een zonnepaneel aan. Gemiddeld wordt er het meest gekozen voor een 250 Wp zonnepaneel. De grootte van uw dak is ook een factor waaraan u het vermogen van de zonnepanelen kunt laten afhangen. Heeft u een klein dak? Kies dan voor een soort zonnepaneel met een hoog vermogen. Hierdoor wekt u met een kleiner aantal zonnepanelen toch veel energie op.