Menumenuclose

Het rendement op zonnepanelen

Voordat u zonnepanelen aanschaft, wilt u natuurlijk weten wat het u op gaat leveren. Door het berekenen van het rendement op zonnepanelen kunt u in kaart brengen hoe winstgevend de investering is en dus ook wat de terugverdientijd is. Het rendement op zonnepanelen hangt af van enkele factoren zoals het soort, de plaatsing, de weersomstandigheden, de leeftijd en vuil.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Rendement berekenen

Het rendement op zonnepanelen berekent u aan de hand van een aantal factoren. Hierbij zijn het aantal zonnepanelen, het vermogen van de zonnepanelen, de opbrengst van de zonnepanelen in kWh (kiloWattuur) en de huidige stroomprijs van belang. Hoeveel kWh een Wattpiek precies oplevert is lastig te zeggen. Dit hangt namelijk altijd af van lokale omstandigheden als de hoeveelheid zonne-uren, de stand van uw zonnepanelen en de temperatuur. Zoals u misschien wel weet is het meest gangbare vermogen van zonnepanelen 250 Wattpiek.

Stel, u schaft 12 zonnepanelen aan. Dan kan het rendement er als volgt uitzien:
Wanneer het vermogen per zonnepaneel 250 Wp is, is het totaal 3000 Wp. Dit mag vermenigvuldigd worden met 0,85. Dit betekent dat de opbrengst 2250 kWh is. De huidige stroomprijs per kWh is €0,23. Dat betekent dat u al minimaal €518 per jaar bespaart op uw energierekening. Dankzij de ZonGarantie van ENGIE bent u tien jaar lang verzekerd van de minimale opbrengst van uw zonnepanelen. Door dit rendement maakt het de aanschaf van zonnepanelen een winstgevende en aantrekkelijke investering.

Garantie op de opbrengst van zonnepanelen

Wanneer u ervoor kiest om zonnepanelen aan te schaffen, wilt u natuurlijk dat deze optimaal presteren en dit ook blijven doen om een optimaal rendement te behouden. Om u ervan te verzekeren dat uw zonnepanelen goed blijven presteren, biedt ENGIE verschillende garanties op het gebied van de opbrengst en het vermogen van uw zonnepanelen aan. Ten eerste is er de opbrengstgarantie, wat inhoudt dat wij u de stroomproductie voor 10 jaar garanderen. Blijkt het dat uw zonnepanelen minder stroom hebben geproduceerd dan onze berekening? Dan krijgt u de gemiste stroomproductie automatisch terug.

Het vermogen van zonnepanelen neemt door de jaren langzaam af. Met de vermogensgarantie van ENGIE loopt u geen opbrengst mis wanneer uw zonnepanelen vermogen verliezen, zo wordt een optimaal rendement behouden. Als het vermogen sneller afneemt dan toegestaan, krijgt u helemaal kosteloos een nieuw paneel. Deze garanties zijn, evenals productgarantie en installatiegarantie, standaard bij de offerte inbegrepen. Hierdoor blijft het rendement stabiel en optimaal bij het aanschaffen van zonnepanelen bij ENGIE.

Interesse in zonnepanelen? Vraag een offerte aan!

Hebt u interesse gekregen in het opwekken van energie met zonnepanelen? Vraag een vrijblijvende offerte aan! Zo kunt u zelf uw rendement op zonnepanelen berekenen!