Menumenuclose

PV panelen

PV panelen is een andere benaming voor zonnepanelen. Het is een afkorting voor photovoltaïsch, wat licht en elektriciteit betekent. Daglicht wordt door zonnecellen in de panelen opgevangen en omgezet naar gelijkstroom. Dit is anders dan de wisselstroom die uit het stopcontact komt. Elke zonne-installatie maakt daarom gebruik van een omvormer die deze gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Steeds meer huishoudens maken van gebruik van zonnepanelen, en met goede reden. Het kan u op de lange termijn namelijk veel voordeel opleveren.

Overweegt u ook PV panelen aan te schaffen en bent u benieuwd wat ENGIE hierin voor u kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Waarom PV panelen aanschaffen

Door te investeren in PV panelen draagt u bij aan een beter milieu en kunt u geld besparen; gemiddeld genomen zo'n €700 per jaar. De terugverdientijd ligt gemiddeld rond de 10 jaar. Met de mogelijkheid om btw terug te vragen via de belastingaangifte hebben veel mensen de kosten zelfs al terugverdiend in 7 tot 8 jaar. Uiteindelijk is de terugverdientijd afhankelijk van de kosten van de installatie, uw daadwerkelijke verbruik en de energieopbrengst. Als u meer energie opwekt dan u verbruikt, dan levert u via het elektriciteitsnet stroom aan de energiemaatschappij. Dit wordt verrekend op uw energienota. Dit heet salderen. Lees meer over salderen bij ENGIE.

De meeste daken zijn geschikt voor het plaatsen van PV panelen. Hoeveel zonnepanelen u nodig heeft beoordelen we aan de hand van meerdere factoren. Zo kijken we naar uw energieverbruik en berekenen we het bruikbare oppervlak. We houden ook rekening met de helling en oriëntatie van uw dak en het maximale vermogen van de panelen. Het maximale vermogen van PV panelen wordt uitgedrukt in de eenheid Wattpiek en is afhankelijk van de afmetingen en het soort zonnepaneel. In Nederland worden vooral mono- en polykristallijne zonnepanelen gebruikt.

PV panelen zijn duurzaam

Zonnepanelen gaan vaak wel 25 jaar mee en vragen nauwelijks onderhoud. Dit komt onder andere door de beschermende laag die krasvorming voorkomt en waar vuil zich nauwelijks aan kan hechten. Met een regenbui spoelt het meeste vuil vaak vanzelf weg. Mocht u merken dat de energieopbrengst plotseling daalt, dan kan een schoonmaakbeurt nodig zijn. Met de ENGIE app kunt u eenvoudig en online uw energieopbrengst en -verbruik monitoren.