Menumenuclose

Opbrengst zonnepanelen

Investeren in zonnepanelen is een goede keus. Zowel voor het milieu als voor uw portemonnee. In de loop der jaren verdient u de aanschaf terug. Daarnaast bent u minder kwijt aan energie waardoor u bespaart op de energiekosten. De opbrengst van zonnepanelen kan per maand verschillen. Wilt u de opbrengst van zonnepanelen berekenen? De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Factoren

De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van uw dak, verbruik, schaduwen en het type zonnepanelen. Hierbij geldt: hoe hoger het vermogen van uw zonnepanelen, hoe hoger uw maximale opbrengst. Ook heeft een goed geïsoleerd huis een positief effect op de terugverdientijd van zonnepanelen. U verliest hierdoor minder warmte en verdient zo op uw energierekening. Alle energie die hierdoor niet verloren gaat, bespaart u. De gemiddelde opbrengst van zonnepanelen berekenen? De uiteindelijke opbrengst van zonnepanelen is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening.

Opbrengst zonnepanelen berekenen

Om de terugverdientijd van uw zonnepanelen te achterhalen, is het van belang om van tevoren de gemiddelde opbrengst van de zonnepanelen te berekenen. De opbrengst berekent u aan de hand van een aantal factoren. Hierbij zijn het aantal zonnepanelen, het vermogen van de zonnepanelen, de opbrengst van de zonnepanelen in kWh (kiloWattuur) en de huidige stroomprijs van belang.

Ter voorbeeld nemen we een huishouden van 2 personen. Dan kan de opbrengst er als volgt uitzien: 

  • aantal zonnepanelen: 16
  • vermogen van de zonnepanelen: 250 Wp per paneel
  • opbrengst zonnepanelen in kWh: 3400 (aantal Wp vermenigvuldigd met 0,85)
  • huidige stroomprijs per kWh: € 0,23

Met 16 zonnepanelen kunt u dus een opbrengst behalen van 3400 kWh per jaar. De stroomprijs in Nederland is momenteel € 0,23. Dat betekent dat u al €782 per jaar bespaart op uw energierekening. Dankzij de ZonGarantie van ENGIE bent u in ieder geval tien jaar lang verzekerd van een minimale opbrengst van uw zonnepanelen.

Opbrengstgarantie bij uw zonnepanelen

Aarzelt u of u wel voldoende rendement haalt uit uw investering? Met 10 jaar opbrengstgarantie voor zonnepanelen is er geen wolkje aan de lucht. Voordat u start met energie opwekken, rekent onze partner Sungevity uw jaarlijkse opbrengst uit. Blijkt aan het einde van het jaar uw opbrengst minder dan verwacht, dan krijgt u het verschil in euro’s terug. Zo bent u tien jaar lang verzekerd van het beste rendement. De gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen is zeven jaar. Dankzij ZonGarantie worden ook dagen zonder zon, duurzame ZONdagen.

De 5 voordelen van ENGIE ZonGarantie

  • 10 jaar lang een gegarandeerde opbrengst
  • Tegenvallend resultaat? U krijgt het verschil uitgekeerd
  • Geen zorgen als het bewolkt is
  • U profiteert van lagere energiekosten
  • Uw investering terugverdient in gemiddeld 7 jaar

Passend advies

Wilt u een passend advies? Wij laten u graag zien wat zonnepanelen u kosten, opbrengen en hoe lang het duurt tot u de investering terugverdiend heeft.