Menumenuclose

De levensduur van zonnepanelen

De levensduur van zonnepanelen

Steeds meer mensen kiezen voor zonnepanelen op hun dak. Dan is het goed om te weten wat de levensduur van zonnepanelen is en hoe lang u van uw zelf opgewekte stroom kunt genieten. Goed nieuws: zonnepanelen gaan lang mee. Zonnepanelen horen minstens zo’n 25 jaar mee te gaan. Bedenk daarbij dat u zonnepanelen vaak al binnen 8 jaar terugverdient, dan kunt u dus al snel 17 jaar genieten van gratis energie! 

Hoe lang heb ik garantie?

Om ervoor te zorgen dat u zo lang mogelijk zorgeloos van uw zonnepanelen kunt genieten, zijn er een aantal garanties in het leven geroepen. U profiteert van productgarantie en vermogensgarantie. We leggen graag uit wat het verschil is en wat dit voor u betekent als u tot aanschaf overgaat. 

Productgarantie

De meeste aanbieders bieden 10 jaar lang productgarantie op de zonnepanelen en 5 jaar op de omvormer. Dit houdt in dat als er binnen 12 jaar iets kapot gaat aan het systeem, dit kosteloos voor u wordt opgelost. Het vervangen van de omvormer valt niet binnen de productgarantie. Omvormers hebben een levensduur van 8 tot 12 jaar. De kans is dus groot dat deze binnen de levensduur van de zonnepanelen een keer vervangen moet worden. Dit is voor eigen kosten. De kosten van een omvormer liggen ongeveer tussen de €500,- en €1.500,- 

Vermogensgarantie

Naast de productgarantie, geven veel aanbieders ook garantie op het vermogen van het systeem. Het vermogen van de zonnecellen neemt na een aantal jaren af. Na 10 jaar wekken ze nog 90% van het maximaal vermogen op. Na 20 jaar is dit 80%. Vaak heeft u garantie op deze percentages. Wekken uw zonnepanelen na 10 jaar nog maar 85% op, dan wordt dit voor u opgelost.


 ENGIE Zongarantie

Naast de bekende product- en vermogensgarantie heeft ENGIE nog een extra garantie: de ENGIE Zongarantie. Wij garanderen namelijk als enige in Nederland de energieopbrengst. Voor tien jaar lang! Zelfs als het zonlicht uw dak minder bereikt dan wij voorspelden. Geen probleem, als u weet dat uw zonnepanelen in gemiddeld acht jaar zijn terugverdiend.
Met geavanceerde software - genaamd Remote Solar Design - wordt exact berekend wat uw systeem gaat opwekken. Door de nauwkeurigheid van de berekening garanderen wij tien jaar lang de stroomproductie. Onze partner Sungevity houdt hiervoor uw zonnesysteem actief in de gaten. Uw systeem wordt iedere dag uitgelezen. Aan het eind van het jaar beoordeelt het monitoring team of uw systeem ook echt geproduceerd heeft wat vooraf voor u berekend is. Als aan het eind van het jaar blijkt dat het systeem minder stroom heeft geproduceerd dan verwacht, krijgt u de gemiste productie terug. En hier hoeft u zelf helemaal niks voor te doen.

Ontvang ons gratis Zonnepanelen Magazine

Wilt u graag nog wat meer weten over zonnepanelen? Download dan ons gratis Zonnepanelen Magazine. Hierin leest u meer over wanneer uw dak geschikt is en hoeveel panelen u mogelijk nodig hebt. Verder leggen wij u uit welke kosten met zonnepanelen gemoeid zijn én natuurlijk wat ze u opleveren.

E-mailadres *
*