Menumenuclose

Indak zonnepanelen

Indak zonnepanelen: zonnepanelen ingebouwd in uw dak

Indak zonnepanelen vallen een stuk minder op dan reguliere zonnepanelen. Dit biedt uitkomst voor de mensen die zonnepanelen als obstakel op hun dak zien. De panelen zijn in de loop van de jaren al een stuk mooier geworden, zeker wanneer gekozen is voor de zwarte panelen. Toch zijn er nog steeds veel consumenten die zonnepanelen op het dak lelijk vinden. Daarvoor zou een indak oplossing een uitkomst kunnen zijn. Van een afstandje lijkt het een mooi egaal dak, de zonnepanelen vallen bijna niet op.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wat is een indaksysteem?

Bij een geïntegreerd indak-systeem liggen de zonnepanelen niet óp de dakpannen, maar komen ze in plaats van de dakpannen. Hierdoor liggen ze niet hoger dan de rest van het dak en liggen ze in één lijn met de rest van het dak. De zonnepanelen vallen op deze manier veel minder op. Ze worden veelal geplaatst bij nieuwbouw, omdat er dan vanaf de start rekening gehouden kan worden met de plaatsing ervan.

Kunnen indak zonnepanelen ook geplaatst worden op bestaande bouw?

Indak-zonnepanelen zien we nu veel bij nieuwbouwwoningen, maar ook voor bestaande woningen zijn ze zeer geschikt. Wanneer u kiest voor indak zonnepanelen op een bestaande woning zullen de montagekosten hoger liggen. Alle dakpannen worden verwijderd en op uw dak worden bakken gemonteerd die zorgen voor de afvoer van water. Dan worden de zonnepanelen gemonteerd en wordt alles netjes afgewerkt.

De extra kosten wanneer u kiest voor deze indak-oplossing heeft u overigens in 1 tot 2 jaar terugverdiend. Bij nieuwbouw is het natuurlijk iets makkelijker. U spaart de kosten uit van de dakpannen op de plek waar de panelen komen.

Indak zonnepanelen: een lager rendement

Waar u rekening mee moet houden is dat het rendement van indak-systemen lager ligt, omdat de temperatuur hoger wordt. De ventilatie is minder goed dan bij zonnepanelen die op de dakpannen worden gemonteerd, hierdoor loopt de temperatuur op warmere dagen extra op. Het rendement wordt dan lager. Laat u goed voorlichten over het rendement van deze panelen.

Installatie door gecertificeerde installateurs

Natuurlijk adviseren wij u om te kiezen voor een gecertificeerde installateur zodat de panelen vakkundig op uw dak worden gelegd. We leggen uit hoe u het meeste uit uw zonnepanelen kunt halen en adviseren u waar nodig. Doe onze dakscan om de mogelijkheden voor uw situatie te bekijken.