Menumenuclose

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Wat zijn de beste zonnepanelen?

Om antwoord te geven op deze vraag, is het eerst goed om te kijken wat uw wensen zijn. Kiest u voor de mooiste panelen? De goedkoopste? Of wilt u juiste de panelen met de hoogste opbrengst? Om de keuze voor u makkelijker te maken, leggen we uit waar u op moet letten.

De mooiste zonnepanelen

Alhoewel dit natuurlijk afhankelijk is van uw eigen smaak, zijn er wel een aantal keuzes om te kiezen voor ‘mooie’ zonnepanelen. Zwarte mono panelen hebben een luxe uitstraling. Dit komt doordat er geen aluminium rand aan bevestigd zit. U kunt ook kiezen voor dunne film zonnepanelen. Deze zijn volledig zwart waardoor het er strak uitziet op uw dak. Laat u goed voorlichten als u hier voor kiest, er kleven ook nadelen aan.

De panelen met de hoogste opbrengst

Kiest u voor de hoogste opbrengst, let dan heel goed op de hoeveelheid Wattpiek (Wp) dat het kan opwekken. Die bepaalt namelijk hoeveel stroom en hoeveel kilowattuur (kWh) uw zonnepaneel produceert. Een vuistregel in Nederland is dat de jaarlijkse opbrengst van een paneel gelijk is aan 0,89 kWh per Wattpiek vermogen. Natuurlijk wordt de opbrengst ook beïnvloedt door het aantal zonuren. Vraag bij uw offerte altijd even goed na hoe de voorspelde opbrengst wordt berekend.

De goedkoopste panelen

U kunt natuurlijk altijd kiezen voor de goedkoopste panelen. Offertes vergelijken is altijd een goed idee. Maar let op, goedkoop kan ook duurkoop blijken! Niet alleen de prijs van de panelen is belangrijk. Kijkt u vooral naar de prijs-kwaliteit verhouding. Belangrijke vragen hierbij zijn:

  • Wat leveren de panelen jaarlijks op?
  • Wat is mijn terugverdientijd?
  • Wat is de kwaliteit van de panelen zelf?
  • Staat het merk goed aangeschreven?

Hoe maakt u de juiste keuze?

Uiteraard speelt uw voorkeur mee, maar de keuze voor de beste zonnepanelen is altijd afhankelijk van meerdere factoren. De ligging van uw dak speelt namelijk ook een belangrijke rol. Laat u daarom altijd goed adviseren. Met onze DakScan krijgt u advies op maat en weet u zeker dat u de juiste keuze maakt. U krijgt advies op maat en u bent verzekerd van een installatie door professionele installateurs!