Menumenuclose

Het plaatsen van zonnepanelen op uw dak

Op de dag van de installatie worden er door de installateurs onder andere zonnepanelen op uw dak geplaatst. Met een steiger of een verhuislift kunnen de installateurs de panelen en verschillende gereedschappen naar uw dak brengen. U hoeft hier verder niks voor te doen.

Voor schuine daken bestaan er andere installatiemethodes dan voor platte daken. Voor beide methodes worden er montagematerialen gebruikt die uitvoerig zijn getest en aan alle veiligheidseisen voldoen.

U hoeft niet bang te zijn voor grote gaten of andere aanpassingen aan uw dakconstructie. De installatie van de zonnepanelen gebeurt zonder grote veranderingen aan uw dak. Zo wordt de kans op een lekkage of andere schade aan uw dak tot een minimum beperkt.

Installatie op een schuin pannendak

Bij een schuin dak met dakpannen wordt er vaak gebruik gemaakt van metalen haken. Deze haken worden bevestigd aan de dakconstructie onder de dakpannen. De zonnepanelen rusten dus stevig op de dakconstructie en niet op de dakpannen zelf. Door gebruik te maken van de haken komen de zonnepanelen ook boven de dakpannen te liggen. Aan deze haken worden rail gemonteerd waaraan de zonnepanelen worden bevestigd.

Installatie op een plat dak

Voor het beste resultaat is het niet verstandig om zonnepanelen plat (horizontaal) op een plat dak te plaatsen. Daarom worden metalen profielen geplaatst waaraan de zonnepanelen worden bevestigd. Met behulp van deze metalen profielen staan de zonnepanelen schuin op uw dak en leveren ze dus meer op. De profielen worden niet vastgemaakt aan uw dak. Zo voorkomen we lekkages en andere schade aan uw dak. De metalen profielen met daaraan de zonnepanelen worden op hun plaats gehouden door zware ballasttegels.