Menumenuclose

Controle en monitoring

Na de installatie van uw zonnepanelen is het voor u uiteraard belangrijk om te weten dat uw zonnepanelen genoeg opwekken en u uw investering terugverdient.

ENGIE ZonGarantie

In uw offerte staat een voorspelling hoeveel kWh uw zonnepanelen gaan opwekken. Dat is natuurlijk handig om te weten, maar daarbij krijgt u ook nog tien jaar ENGIE ZonGarantie. Wekken uw zonnepanelen minder stroom op dan afgesproken? Dan krijgt u het verschil uitbetaald. Om te controleren of uw zonnepanelen opwekken wat we met u hebben afgesproken, worden deze 24/7 gemonitord. Wanneer de stroomproductie tegenvalt, neemt Sungevity contact met u op om te kijken waar dat aan kan liggen. Meer weten? Leer meer over de ENGIE ZonGarantie en andere garanties.

Zelf uw zonnepanelen monitoren

Natuurlijk kunt u ook zelf uw stroomproductie in de gaten houden. Monitoren geeft niet alleen inzicht in uw opwek en verbruik, maar helpt ook om nog bewuster met uw stroomverbruik om te gaan. De kans dat u nog meer gaat besparen is daarom groot! Monitoren kan met de Sungevity app. Deze app is gratis wanneer u via ENGIE en Sungevity zonnepanelen aanschaft. Overigens is dit bij veel andere partijen niet het geval.

ENGIE app

Met de ENGIE app heeft u 24/7 inzicht in uw energieverbruik en in uw teruglevering. Zo ziet u precies hoeveel energie u verbruikt en hoeveel energie er wordt teruggeleverd aan het net. De app geeft u niet alleen inzicht, maar maakt het ook makkelijker om uw energieverbruik omlaag te brengen.