Menumenuclose

Moet ik mijn zonnepanelen verzekeren

Onze garanties dekken al een groot deel van eventuele schade aan uw zonnepanelen. Als een zonnepaneel er bijvoorbeeld zomaar mee ophoudt, krijgt u kosteloos een nieuwe geleverd. Maar wanneer u na een extreme storm toch schade hebt, valt dit niet binnen de garantie. Maar is het nodig om hiervoor een verzekering af te sluiten? Dat leest u op deze pagina.

Zonnepanelen wel of niet verzekeren?

In de meeste gevallen is het niet nodig om uw zonnepanelen te verzekeren. Zonnepanelen vallen namelijk bij de meeste verzekeraars onder de opstalverzekering. Liggen uw zonnepanelen niet vast op een plat dak? Dan kan het zijn dat de panelen toch buiten de opstalverzekering vallen.

Het is belangrijk uit te zoeken of uw zonnepanelen binnen de opstalverzekering vallen en hoe ze dan verzekerd zijn. Zijn ze bijvoorbeeld ook verzekerd tegen storm- en hagelschade?

Het verschilt per verzekering hoe zonnepanelen verzekerd zijn. Daarom is het aan te raden zelf navraag te doen bij uw verzekeraar. Wanneer uw panelen niet verzekerd zijn, kunt u een aparte verzekering voor uw zonnepanelen afsluiten. In geval van schade dekt deze ook het productieverlies.