Menumenuclose

Zonnepanelen offertes vergelijken

Wanneer u verschillende offertes aanvraagt, komt u al gauw veel verschillende termen en bedragen tegen. Verschillende bedrijven hebben verschillende manieren om hun offertes op te bouwen. Om u te helpen een goede vergelijking te maken, hebben we een paar belangrijke aandachtspunten op een rijtje gezet. Zo weet u zeker dat u geen appels met peren aan het vergelijken bent.

Vraag hier direct een offerte voor zonnepanelen aan.

Legplan

Wanneer u een offerte ontvangt, zit daar vaak een legplan bij. In de ligplan kunt u zien hoe de zonnepanelen op uw dak komen te liggen. Houd er rekening mee dat er veiligheidsregels gelden voor de afstand tot de dakrand en eventuele afvoerpijpen en dakramen.

Type zonnepanelen en merk van de omvormer

Let bij de prijs op de offerte welke zonnepanelen en omvormer er zijn gebruikt. Zwarte zonnepanelen zijn vaak wat duurder dan blauwe, maar hebben vaak een hoger vermogen en dus leveren ze meer stroom op. Dit is iets om rekening mee te houden wanneer u de offertes met elkaar vergelijkt. Hetzelfde geldt voor de omvormer. Prijzen zijn niet één op één met elkaar te vergelijken. Een hogere prijs kan een hogere opbrengst betekenen, maar dit is niet altijd zo.

Verwachtte opbrengst in kWh

Veel installateurs berekenen in de offerte wat u per jaar in euro’s gaat besparen. Let er goed op met welke tarieven zij dit berekenen. Sommige installateurs gebruiken hele hoge tarieven, waardoor ze op enorme besparingen komen, die in werkelijkheid niet haalbaar zijn. Sommige installateurs bieden garanties op de voorspelde opbrengst. U kunt er dan vanuit gaan dat de genoemde bedragen realistisch zijn. Het bedrijf moet immers zelf het verschil compenseren wanneer de besparing lager uitvalt.

Garanties op product, prestatie en installatie

Vergelijk alle garanties altijd goed met elkaar. We gaan er natuurlijk vanuit dat de installatie goed verloopt en uw zonnesysteem geen mankementen vertoont. Maar mocht dit wel zo zijn, wilt u natuurlijk dat dit netjes wordt opgelost. De garanties verschillen erg per installateur. Bekijk hier welke garanties wij samen met Sungevity aanbieden.

Certificeringen

Er zijn verschillende certificeringen die aantonen dat zonnepanelen volgens kwaliteitseisen zijn geproduceerd. Voorbeelden van keurmerken zijn: TÜV, SGS, CE en IEC. Zonnekeur is een Nederlands keurmerk voor zonne-energie. Aanbieders met een zonnekeur leveren kwaliteitsproducten en goede installatie. Het is aan te raden om altijd voor een installateur te kiezen met dit keurmerk.