Menumenuclose

Wat kosten zonnepanelen

U denkt na over de aanschaf van zonnepanelen, maar weet niet of het in uw situatie rendabel is. Zonnepanelen zijn een flinke investering. Maar wat kosten zonnepanelen nu precies? En, ook niet geheel onbelangrijk: hoe snel verdienen ze zichzelf terug? ENGIE helpt u op weg. Wij geven u inzicht in de kosten van zonnepanelen, uw energieverbruik en de factoren waarmee u rekening moet houden bij de aanschaf van zonnepanelen. 

Kosten en terugverdientijd

De afgelopen jaren zijn de kosten van zonnepanelen gedaald. Dat maakt de aanschaf van zonnepanelen natuurlijk aantrekkelijk, maar het blijft natuurlijk alsnog een investering. Een gemiddeld systeem van zonnepanelen kost tussen de €4.500 en €5.500 euro. Deze kosten zijn inclusief installatie en omvormer. U kunt daarnaast de BTW nog terugvragen bij de Belastingdienst. Zodra u zonnepanelen heeft gekocht, bent u er volledig eigenaar van. Alle opgewekte energie is dus in principe van u. In een relatief korte tijd, gemiddeld zo’n 7 jaar, kunt u de investering terugverdienen.

Gelijke kosten, kortere terugverdientijd

Plaatst u uw zonnepanelen op het zuiden, dan vangen ze de natuurlijk grootste hoeveelheid zon op. Dit is natuurlijk niet voor iedere woning mogelijk. In sommige situaties is het zelfs gunstiger om de zonnepanelen op het oosten of westen te plaatsen. Onze partner Sungevity helpt u uiteraard om de meest geschikte stand voor uw zonnepanelen te kiezen, zodat de terugverdientijd zo kort mogelijk wordt en u met dezelfde kosten een betere investering.

De kosten van zonnepanelen snel terugverdienen

Na de plaatsing van uw zonnepanelen houden wij de opbrengst van uw zonnepanelen goed in de gaten. Na verloop van tijd kunnen bomen namelijk zorgen voor schaduw op uw zonnepanelen en uw zonnepanelen kunnen vies worden, waardoor uw opbrengst kan afnemen. Met onze ZonGarantie zorgen wij ervoor dat zonnepanelen (blijven) opwekken wat wij met u hebben afgesproken. Besluit u voor die tijd uw huis te verkopen, dan kunt u de zonnepanelen gemakkelijk meeverhuizen of verkopen aan de nieuwe eigenaar.

Weten wat zonnepanelen u zouden kosten?

Nieuwsgierig geworden naar de kosten en terugverdientijd van zonnepanelen voor uw eigen dak? Vraag een vrijblijvende offerte aan! U ontvangt dan een op uw dak afgestemde digitale offerte met het geadviseerde aantal zonnepanelen, de verwachte jaarlijkse opbrengst en de terugverdientijd. Wilt u liever eerst nog wat meer lezen over zonnepanelen? Vraag ons gratis Zonnepanelen Magazine aan om u verder te oriënteren.

Tip: 
Kunt u op dit moment geen eigen zonnepanelen kopen, maar wilt u wel graag de overstap naar zonne-energie maken? U kunt bij ENGIE ook kiezen voor energie van een zonnepark. Kies zelf uw bron: u bepaalt waar uw energie vandaan komt!