Menumenuclose

Garantie op zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een flinke investering, waar u lang van wilt genieten. We gaan er niet van uit, maar mocht er toch iets misgaan, wilt u natuurlijk dat dit snel en netjes wordt opgelost. ENGIE en Sungevity bieden verschillende garanties aan. Allemaal inbegrepen bij de alles-in-één prijs in de offerte. Zo komt u niet voor onaangename verrassingen te staan.

De verschillende garanties op zonnepanelen

Samen met Sungevity bieden we vier soorten garanties aan:

    • ENGIE ZonGarantie
    • Productgarantie
    • Installatiegarantie
    • Vermogensgarantie

ENGIE ZonGarantie

Met ENGIE ZonGarantie worden zonnepanelen échte voordeelvangers. Wij garanderen namelijk als enige in Nederland de energieopbrengst. Voor tien jaar lang! Zelfs als het zonlicht uw dak minder bereikt dan wij voorspelden. Helemaal mooi, als u weet dat uw zonnepanelen in gemiddeld zeven jaar zijn terugverdiend.

Met geavanceerde software - genaamd Remote Solar Design - kan Sungevity exact berekenen wat uw systeem gaat opwekken. Door de nauwkeurigheid van de berekening garanderen wij tien jaar lang de stroomproductie. Onze partner Sungevity houdt hiervoor uw zonnesysteem actief in de gaten. Uw systeem wordt iedere dag uitgelezen. Aan het eind van het jaar beoordeelt het monitoring team of uw systeem ook echt geproduceerd heeft wat vooraf voor u berekend is. Als aan het eind van het jaar blijkt dat het systeem minder stroom heeft geproduceerd dan verwacht, krijgt u de gemiste productie terug. En hier hoeft u zelf helemaal niks voor te doen.

Productgarantie

U krijgt 10 jaar productgarantie op de zonnepanelen. Ook op uw omvormer krijgt u 10 jaar productgarantie. Dit is aanzienlijk meer dan de 5 jaar die vele andere aanbieders bieden. Mochten de zonnepanelen of de omvormer binnen deze 10 jaar kapot gaan, worden deze kosteloos vervangen.

Installatiegarantie

Uw installatie moet ten alle tijden veilig zijn. Daarom biedt Sungevity 10 jaar volledige installatiegarantie. Wanneer u problemen heeft met uw installatie, worden deze kosteloos voor u verholpen. Geen voorrijkosten en andere onduidelijkheden.

Vermogensgarantie

Ook krijgt u 25 jaar vermogensgarantie op uw zonnepanelen. Wanneer het vermogen van een paneel sneller afneemt dan toegestaan, krijgt u kosteloos een nieuw paneel geleverd. Een goed werkend zonnepaneel heeft na een periode van 5 jaar gegarandeerd nog een nominaal vermogen van 95%, na 10 jaar 90% en na 25 jaar 80%. Met deze garanties kunt u de komende jaren zorgeloos van uw zonnestroom genieten!