Menumenuclose

Is uw woning geschikt? Doe de check!

Warmtepomp combineren met cv: de prijs

U wilt besparen op uw gasverbruik: een verstandige keuze! Het verlagen van uw gasverbruik begint bij isolatie. Is uw huis goed geïsoleerd, dan kunt u overstappen op een warmtepomp om uw huis mee te verwarmen. In veel woningen is het echter niet mogelijk om volledig van het gas af te stappen. Daarom zijn er hybride oplossingen waarbij een warmtepomp samenwerkt met de cv-ketel. Op deze pagina leest u hoe zo’n oplossing werkt en wat u bij de aanschaf van deze combinatie van een warmtepomp met cv-ketel qua prijs kunt verwachten.

Wat is een hybride warmtepomp?

Een hybride warmtepomp haalt, net als een normale warmtepomp, energie uit natuurlijke bronnen. Dit kunnen verschillende dingen zijn, zoals buitenlucht of ventilatielucht. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel om uw woning aangenaam te verwarmen. De cv-ketel slaat aan op het moment dat het rendement van de warmtepomp minder goed is dan dat van uw cv-ketel. Zo wordt uw huis en tapwater altijd met het meeste rendement verwarmd.

De prijs van een warmtepomp met cv-ketel

Wanneer u wilt overstappen op een hybride warmtepomp met cv wilt u natuurlijk de prijs van een dergelijk systeem weten. Om u een indicatie te geven kunnen we uitgaan van twee mogelijkheden. U kunt namelijk een volledig nieuw systeem aanschaffen, inclusief een nieuwe cv-ketel. Maar u kunt er ook voor kiezen uw (geschikte) huidige cv-ketel te behouden. Van een warmtepomp zonder nieuwe cv is de prijs zo’n €4700. Is uw huidige cv-ketel aan vervanging toe, dan kunt u voor een warmtepomp inclusief nieuwe cv rekenen op een prijs vanaf €6000. Installatie is bij deze prijzen inbegrepen.

Subsidie voor uw warmtepomp

In een warmtepomp moet u investeren, maar dit verdient zich natuurlijk ook weer terug. Binnen ongeveer 10 jaar hebt u de investering terugverdiend. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een subsidie, speciaal voor de aanschaf van warmtepompen. Hiermee beperkt u de investering die u moet doen. Tevens verkort u hiermee natuurlijk de terugverdientijd van uw systeem.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installeren

Alles over de installatie van een warmtepomp

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer
closeDeze website maakt gebruikt van cookiesCookies accepteren