Menumenuclose

Kan ik een warmtepomp in mijn appartement installeren?

Een warmtepomp in een appartement installeren, kan dat eigenlijk? Het antwoord is ja. Zelfs wanneer je weinig of geen grond tot je beschikking hebt, kun je een warmtepomp gebruiken om je woning te verwarmen.

Prijs Subsidie
Exclusief cv-ketel
Prijs
€3.600-€4.600
Subsidie
Ongeveer €1.700
Inclusief cv-ketel
Prijs
€4.700-€6.700
Subsidie
Ongeveer €1.700

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Welke warmtepompen zijn geschikt?

Warmtepompen zijn er in verschillende soorten. Er zijn installaties die warmte uit de grond halen en installaties die warmte onttrekken aan omgevingslucht. Het laatste soort, dit zijn lucht/lucht- en lucht/waterwarmtepompen, is uitstekend te gebruiken in appartementen. Voor een lucht/lucht- of lucht/waterwarmtepomp hebt u namelijk slechts één vierkante meter nodig om de buitenunit te plaatsen. Een grondsysteem is hierbij niet nodig.

Hybride warmtepomp: ideaal voor appartementen

In het aanbod van ENGIE vindt u hybride warmtepompen. Dit zijn warmtepompen die naast uw cv-ketel werken. De ketel gaat aan wanneer het buiten koud is of wanneer er veel warm water wordt gevraagd. Aangezien er in uw woning waarschijnlijk al een gasketel aanwezig is, is de stap naar een hybride opstellingen gemakkelijker te maken. Uw eigen cv-ketel kunt u in veel gevallen gewoon behouden en de installatie is snel geregeld. Ook is deze oplossing goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp.

Tip: lees meer over warmtepompen in het gratis ENGIE Warmtepomp Magazine.

Waaraan moet mijn appartement voldoen?

U weet nu welke warmtepompen geschikt zijn voor appartementen. Maar is uw appartement ook geschikt voor een warmtepomp? Uw woning dient te voldoen aan de volgende eisen:

  • Uw appartement is goed geïsoleerd. Ontbreekt spouwmuurisolatie, dubbelglas of dakisolatie? Dan moet u dit eerst verzorgen. Vloerisolatie is ideaal, maar geen vereiste.
  • Heeft u traditionele radiatoren en een slecht tot redelijk geïsoleerd appartement, luchtverwarming of convectorputten? Dan ontraden wij een warmtepomp.
  • U hebt ruimte voor een buitenunit en een binnenunit bij de cv-ketel.
Tip: binnen 2 minuten weten of uw appartement geschikt is? Doe de ENGIE Warmtepompcheck!.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer