Menumenuclose

Techneco Elga warmtepomp

Wilt u uw woning gaan verwarmen met een hybride warmtepomp? Dan is de Techneco Elga een goede keuze. Bij ENGIE kunt u de Techneco Elga warmtepomp tegen een aantrekkelijke prijs bestellen. Op deze pagina vindt u meer informatie over deze hybride lucht water warmtepomp, de prijs en de terugverdientijd ervan. 

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Waarom een Techneco Elga warmtepomp?

De Techneco Elga is een hybride warmtepomp. Dit betekent dat de warmtepomp samenwerkt met uw cv-ketel. Het grootste deel van de tijd zal uw warmtepomp uw woning verwarmen. Is het buiten heel koud? Dan springt de cv-ketel bij. Zo is uw woning altijd comfortabel warm. De Techneco Elga werkt samen met uw huidige cv-ketel. Is uw ketel ook aan vervanging toe? Dan kunt u ook de Daikin Altherma overwegen. 

De Techneco Elga kent vele voordelen. Zo gaat uw gasverbruik fors omlaag en is uw woning altijd comfortabel warm. Daarnaast kent de Techneco Elga nog meer voordelen:

  • Hybride warmtepomp: werkt naast uw cv-ketel
  • Verwarmt uw woning met warmte uit buitenlucht
  • Koelfunctie mogelijk bij vloerverwarming of lage temperatuur ventilator-convectoren

De prijs van een Elga warmtepomp

Wanneer u minder gas wilt verbruiken, maar u nog niet volledig van het gas af kunt, is een hybride warmtepomp een uitstekende oplossing. In uw besluit om een warmtepomp aan te schaffen zijn de kosten natuurlijk belangrijk. Wat u bij een Elga warmtepomp voor prijs kunt verwachten is verschillend. Aangezien het systeem op uw cv-ketel wordt aangesloten, kunt u ervoor kiezen uw huidige cv-ketel te behouden. De hybride warmtepomp zal dan, inclusief installatie, zo’n €4.700 kosten. Is uw cv-ketel echter ook aan vervanging toe, dan kunt u een warmtepomp inclusief nieuwe ketel kopen. De prijs begint dan bij €6.000. De terugverdientijd van de investering is gemiddeld 10 jaar.

Soort warmtepomp 
Prijs 
Subsidie 
Hybride warmtepomp 
€4.000 tot €7.000 
Ongeveer €1.700 
All-electric 
€7.000 tot €25.000 
Ongeveer €2.500 

Subsidie voor warmtepompen

ENGIE biedt de Elga lucht water warmtepomp tegen een aantrekkelijke prijs aan. Om de aanschaf van een hybride warmtepomp nog aantrekkelijker te maken, is er subsidie beschikbaar gesteld door de overheid. Hierdoor valt uw investeringsbedrag een stuk lager uit. Voor de Techneco Elga is in 2019 €1.700 subsidie beschikbaar.

Interesse in een warmtepomp van ENGIE?

Heeft u interesse in de Techneco Elga? Dan is goed advies van groot belang. Om u hierbij te helpen hebben we de ENGIE Warmtepompchecklist ontwikkeld. Op basis van een aantal vragen over uw woning en verbruik, ontvangt u direct een vrijblijvend advies over de mogelijkheden van uw woning.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer