Menumenuclose

Daikin Altherma warmtepomp

Overweegt u een hybride warmtepomp? Dan is een Daikin warmtepomp een goede optie. ENGIE levert bijvoorbeeld de Daikin Altherma: een hybride lucht-water warmtepomp die de ideale keuze is wanneer uw huidige cv-ketel aan vervanging toe is. De Daikin Altherma is namelijk een warmtepomp en hr-ketel in één. Over het algemeen verwarmt de warmtepomp uw woning, maar is het buiten heel koud en redt de warmtepomp het niet? Dan springt de hr-ketel bij. Zo zit u nooit in de kou.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Waarom een Daikin Altherma warmtepomp?

Een Daikin warmtepomp is een hybride warmtepomp. Dit houdt in dat de warmtepomp samenwerkt met een cv-ketel. Bij de Daikin Altherma is deze cv-ketel ingebouwd in de warmtepomp. Ideaal wanneer uw huidige cv-ketel aan vervanging toe is. Wanneer u een vrij nieuwe hr-ketel heeft, kunt u beter kiezen voor de Techneco Elga warmtepomp

De Daikin warmtepomp kent vele voordelen. Zo gaat uw gasverbruik flink omlaag en is uw woning altijd comfortabel warm. Daarnaast kent de Daikin Altherma nog meer voordelen: 

  • Ideaal voor woningen die nog niet volledig van het gas af kunnen
  • Koelfunctie mogelijk bij aanwezigheid van vloerverwarming
  • Subsidie beschikbaar

De prijs van Daikin Altherma warmtepompen

Uw huidige cv-ketel is toe aan vervanging en u wilt overstappen op een hybride warmtepomp van Daikin. Maar wat kunt u bij de Daikin Altherma als prijs verwachten? Dit is goed om te weten, aangezien u hiermee kunt inschatten hoe lang de terugverdientijd is. Over het algemeen kunt u verwachten dat een hybride warmtepomp met cv-ketel, inclusief installatie, ongeveer €6.000,- kost. De aanschaf van een warmtepomp vergt een investering, maar hiervoor is gelukkig subsidie beschikbaar. Voor de Daikin Altherma liggen de subsidiebedragen in 2019 tussen de €1.700 en €1.900, afhankelijk van het vermogen.

Soort warmtepomp 
Prijs 
Subsidie 
Hybride warmtepomp 
€4.000 tot €7.000 
Ongeveer €1.700 
All-electric 
€7.000 tot €25.000 
Ongeveer €2.500 

Hoe snel verdient u de investering terug?

Bij de aanschaf van een Daikin warmtepomp wilt u natuurlijk meer dan de prijs weten. Misschien nog wel belangrijker is namelijk wat de warmtepomp u oplevert: hoe snel verdient het systeem zichzelf terug? Voor hybride warmtepompen houden wij een terugverdientijd van 10 jaar aan, vanaf een huidig gasverbruik van 2000m³ per jaar. De terugverdientijd kunt u verkorten. Zo kan de terugverdientijd teruglopen tot 8 jaar als u meer dan 2000m³ gas verbruikt. Hoe hoger uw huidige verbruik is, hoe sneller u uw investering in een warmtepomp zult terugverdienen.

Kies voor een warmtepomp van ENGIE

Heeft u interesse in de Daikin Altherma? Dan is het belangrijk om eerst te kijken of uw woning geschikt is. Om u hierbij te helpen hebben we de warmtepompchecklist ontwikkeld. Op basis van een aantal vragen over uw woning en verbruik, ontvangt u direct en vrijblijvend advies over de mogelijkheden van uw woning. 

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer