Menumenuclose

Beste merk warmtepomp

U overweegt een warmtepomp, maar door de vele aanbieders ziet u door de bomen het bos niet meer. U bent niet de enige! De warmtepomp wordt steeds meer geïnstalleerd, waardoor er ook steeds meer merken en types komen. Inmiddels zijn er al meer dan 138 merken warmtepompen. Maar wat is nou het beste merk warmtepomp? Wij vertellen u hier graag meer over.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Waar moet ik op letten?

Wanneer u besluit een warmtepomp te laten installeren wilt u natuurlijk dat deze goed werkt. Daarom is het van belang goed te kijken naar welk merk past bij uw wensen. Maar naar het kiezen van het juiste merk, zijn vooral de eigenschappen van uw woning van belang voor een goede werking van de warmtepomp. Zo moet uw woning goed geïsoleerd zijn, zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat. Daarnaast is vloerverwarming aanbevolen om de warmte zo efficiënt mogelijk door uw woning te verspreiden.

Goede merken warmtepompen

Er zijn verschillende goede merken warmtepompen op de markt. Een goede warmtepomp maakt zo min mogelijk geluid, verwarmt uw woning zo efficiënt mogelijk en heeft een goede prijs/kwaliteitverhouding. 

Over het algemeen kunt u erop vertrouwen dat de bekende merken die u in Nederland kent van verschillende warmtepoplossingen ook weten hoe ze een warmtepomp moeten bouwen. Denk hierbij aan merken als Techneco, Daikin en Nefit. Deze warmtepompen zijn kwalitatief goed. 

Heeft u een warmtepomp op het oog van een onbekender merk? Een onbekender merk betekent zeker niet dat de warmtepomp slechter werkt. Ga vooral op zoek naar ervaringen van anderen! Misschien is het zelfs mogelijk om bij iemand langs te gaan die dit bepaalde merk warmtepomp thuis geïnstalleerd heeft. Zo kunt u al uw vragen stellen en ook even luisteren naar het geluid dat uit de warmtepomp komt.

Welk merk past bij uw wensen?

Nu u weet waar u op moet letten bij het kiezen van een goed merk, is het belangrijk om te kijken naar welk merk past bij uw wensen. Er zijn namelijk verschillende type warmtepompen te krijgen. Zo verwarmt de Techneco Elga uw woning in combinatie met uw huidige cv-ketel, terwijl de Daikin Altherma een ingebouwde cv-ketel heeft. 

Bent u benieuwd naar welke warmtepomp het meest geschikt is voor uw woning? Doe de Warmtepompcheck en ontvang vrijblijvend advies over de mogelijkheden.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer