Menumenuclose

Warmtepomp met radiator combineren: kan dat?

Hebt u een cv-installatie met radiatoren en bent u benieuwd of een combinatie tussen warmtepomp en radiator mogelijk is? Het antwoord is ja, dit is zeker mogelijk! U kunt in verschillende situaties overstappen op een warmtepomp en hierbij uw radiatoren behouden. Hieronder vertellen wij u er meer over.

Download het warmtepomp magazine

  • Alles wat u moet weten over hybride warmtepompen;
  • Eerlijke en duidelijke uitleg;
  • Ontdek of een warmtepomp iets voor u is.
Download het gratis magazine

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Welk soort radiatoren heeft u?

Het belangrijkste om te weten is welk soort radiatoren u in uw woning heeft. Pas daarna kunt u bekijken of u een warmtepomp op de radiator kunt aansluiten. Wanneer u oudere radiatoren in uw woning hebt, zijn dit waarschijnlijk hoge temperatuur radiatoren. Deze radiatoren worden met uw cv-ketel op hoge temperatuur verwarmd. Nieuwe radiatoren zijn vaak lage temperatuur radiatoren. Deze hebben dan ook een lagere temperatuur nodig vanuit de warmtepomp om uw woning te verwarmen. Door onze warmtepompchecklist te doorlopen, komt u erachter of uw woning en radiatoren geschikt zijn voor een warmtepomp.

Hybride warmtepomp in beide situaties mogelijk

Bij warmtepompen denkt u misschien aan grote veranderingen in uw woning, maar dit hoeft gelukkig niet altijd. Een hybride opstelling, waarbij de warmtepomp samenwerkt met uw cv-ketel, is een ideale oplossing die in veel bestaande woningen toepasbaar is. Radiatoren kunnen vaak behouden worden en de installatie is snel geregeld. De belangrijkste eis is dat uw woning goed geïsoleerd is. Een warmtepomp aansluiten op lage temperatuur radiatoren is vaak een slimme optie, maar met goede isolatie kan zelfs een combinatie van een warmtepomp met een hoge temperatuur radiator aantrekkelijk zijn.