Menumenuclose

De voor- en nadelen van een elektrische cv-ketel

Steeds meer woningen worden elektrisch verwarmd. Vaak met een warmtepomp, maar er zijn meer mogelijkheden. Met een elektrische cv-ketel verwarmt u uw woning elektrisch, met een zelfde soort systeem als een traditionele cv-ketel. U maakt daarmee de overstap van verwarmen op gas, naar verwarmen op elektriciteit. Doet u dit met groene stroom of zelfs met stroom van uw eigen zonnepanelen? Dan is dat een hele duurzame manier van verwarmen. We vertellen u graag meer over de voor- en nadelen van de elektrische cv-ketel.

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

De voordelen van een elektrische cv-ketel

  • Eenvoudige montage;
  • Relatief goedkoop in aanschaf;
  • Ketel is qua grootte vergelijkbaar met een traditionele cv-ketel.

Een elektrische cv-ketel klinkt dus als een goed alternatief voor verwarmen met gas. Maar helaas zijn er ook enkele nadelen. Zo is een elektrische cv-ketel niet heel efficiënt. Hij gebruikt relatief veel elektriciteit, waardoor het een dure manier van verwarmen is. Daarnaast is er geen subsidie beschikbaar op een elektrische cv-ketel. De aanschafprijs komt dus geheel voor eigen rekening.

Een warmtepomp: het alternatief van de elektrische cv-ketel

Wilt u op een efficiënte manier uw woning elektrisch verwarmen? Kies dan voor een warmtepomp. Een warmtepomp haalt energie uit natuurlijke bronnen, zoals de buitenlucht, en gebruikt dit om de woning te verwarmen. Dit is de meest efficiënte manier om elektrisch te verwarmen.

De voordelen van een warmtepomp

  • Zeer efficiënt;
  • Werkt samen met uw bestaande of nieuwe cv-ketel;
  • Er is subsidie beschikbaar.

Voor bestaande woningen is een hybride warmtepomp het meest voor de hand liggend. Hierbij werkt de warmtepomp samen met uw bestaande of een nieuwe cv-ketel. Hierdoor is het rendement optimaal en zijn er vaak geen grote aanpassingen aan het huis nodig. Wel is het belangrijk dat de woning goed geïsoleerd is, zodat er zo min mogelijk warmte verloren gaat.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer