Menumenuclose

CV-ketel of warmtepomp

Twijfelt u of u uw huis wilt verwarmen met een cv-ketel of een warmtepomp? Bij ENGIE kunt u uw cv-ketel behouden en tóch een warmtepomp gebruiken voor de verwarming van uw woning. Dit kan door een warmtepomp aan te sluiten op uw cv. Wij leveren hybride warmtepompen: warmtepompen die samenwerken met uw (huidige) cv-ketel. Een hybride warmtepomp heeft veel voordelen. Wij vertellen u er meer over!

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Waarom een combinatie?

Bent u toe aan een nieuwe cv-ketel? Misschien vraagt u zich af of u nu moet kiezen voor een nieuwe cv-ketel of dat u de cv-ketel beter kunt vervangen door een warmtepomp. Een warmtepomp is natuurlijk een grote stap in de richting van gasloos wonen. Vaak is dit echter een grote verandering die ook niet in alle woningen toepasbaar is. Een kleinere en gemakkelijkere stap is om een hybride warmtepomp te laten installeren. Een hybride warmtepomp is in veel bestaande woningen toepasbaar en is snel te installeren. Bovendien is een hybride warmtepomp goedkoper dan een volledig elektrische installatie.

Hoe werkt een hybride warmtepomp?

In een hybride opstelling werken uw radiatoren en de warmtepomp samen. Het grootste gedeelte van de verwarming van uw huis wordt door de warmtepomp verzorgd. Maar wanneer het erg koud is buiten of wanneer er ineens veel (tap)water wordt gevraagd, springt de cv-ketel bij. Hierdoor wordt voorkomen dat de warmtepomp te veel stroom verbruikt.

Wat is duurder: cv-ketel of warmtepomp?

Wanneer u een hybride warmtepomp aanschaft, investeert u in zelfvoorzienendheid. Hebt u zonnepanelen? Dan kunt u zelfs uw eigen stroom gebruiken om de warmtepomp te laten werken. Voor een hybride warmtepomp betaalt u zo’n €4700. Inclusief een nieuwe cv-ketel is de prijs vanaf €6000. Alleen een cv-ketel kopen is goedkoper, maar minder milieuvriendelijk en u blijft met een cv-ketel afhankelijk van gas. Daarnaast bespaart u met een warmtepomp per jaar tussen de €200 en €300 euro.

Hulp nodig bij uw keuze?

Hebt u na het lezen van deze pagina interesse gekregen in hybride warmtepompen van ENGIE? In ons gratis Warmtepomp Magazine vertellen wij u graag meer over de werking, eisen en kosten van onze warmtepompen. Direct ontdekken of uw woning geschikt is voor een warmtepomp? Vul de warmtepompchecklist in en wij geven u persoonlijk advies.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer

Na de installatie

Geniet jarenlang van energiezuinig verwarmen

Lees meer