Menumenuclose

Wat zijn de voordelen van een hybride warmtepomp?

Met een warmtepomp bent u goed bezig. Niet alleen voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. Uw woning verwarmen met een hybride warmtepomp kent vele voordelen. Zo gaat uw gasverbruik omlaag, waardoor ook uw energierekening daalt. Maar er zijn meer voordelen! Wij vertellen u graag meer over alle voordelen van een hybride warmtepomp.

Download het warmtepomp magazine

  • Alles wat u moet weten over hybride warmtepompen;
  • Eerlijke en duidelijke uitleg;
  • Ontdek of een warmtepomp iets voor u is.
Download het gratis magazine

Is uw woning geschikt voor een warmtepomp?


  • Lager gasverbruik én lagere energiekosten
  • Profiteer van subsidies: tot wel €1.700!
  • Verlaag uw CO2 uitstoot aanzienlijk

Ontdek uw mogelijkheden met onze check!

Uw energierekening daalt

Een hybride warmtepomp haalt zijn warmte vaak uit de buitenlucht. Deze warmte wordt door het gebruik van een compressor bruikbaar om een woning te verwarmen. Alle warmte die uit de buitenlucht wordt gehaald, hoeft de cv-ketel niet zelf op te wekken, wat ervoor zorgt dat uw gasverbruik en dus energierekening daalt.

Uw woning verwarmen met een warmtepomp is goed voor het milieu

Zoals hierboven beschreven gaat u minder gas verbruiken. Het opwekken van gas is slecht voor het milieu. In sommige gevallen zijn alternatieven beperkt, maar voor het verwarmen van een woning is een warmtepomp een goed en duurzaam alternatief. 

Uw woning is klaar voor de toekomst

In het klimaatakkoord wordt steeds meer gestuurd richting gasloos wonen. Binnen een paar jaar is het al niet meer toegestaan om enkel een cv-ketel te kopen, zonder de combinatie met een hybride warmtepomp te maken. Kiest u voor een hybride warmtepomp? Dan is uw woning klaar voor de toekomst!

Een hybride warmtepomp is goed te installeren in bestaande woningen

Om een warmtepomp goed te laten werken, zijn er een aantal voorwaarden waaraan een woning moet voldoen. Maar wist u al dat een hybride warmtepomp goed is toe te passen in bestaande woningen. Een ingrijpende verbouwing is dus niet nodig. Ook bij een hybride warmtepomp zijn er nog een aantal voorwaarden, maar deze zijn een stuk realistischer dan bij het installeren van een all-electric warmtepomp.

Er is subsidie beschikbaar

Op de aanschaf van een warmtepomp is subsidie beschikbaar. Hierdoor wordt de aanschafprijs fors lager, wat dan weer een positief effect heeft op de terugverdientijd. In geschikte woningen ligt de terugverdientijd tussen de 7 en de 10 jaar.

Oriënteren

Past een warmtepomp bij uw woonsituatie?

Lees meer

Aanschaf

Alles over de aanschaf van een warmtepomp

Lees meer

Installatie

De warmtepomp wordt vakkundig geïnstalleerd

Lees meer