Menumenuclose

Klantervaringen: onze
klanten aan het woord

Van oude boerderij naar duurzame A-label woning

Soort warmtepomp: Techneco Elga
Type woning: vrijstaand
Bouwjaar: 1924
Locatie: Leusden, Utrecht

Een oude boerderij van 250m2, niet de meest standaard situatie voor een hybride warmtepomp, maar zeker niet onmogelijk! Sinds oktober 2019 doet de Techneco Elga in deze woning goed zijn werk, zonder in te leveren om comfort. De warmtepomp verwarmt de woning tot een buitentemperatuur van drie graden. Onder de drie graden neemt de cv-ketel het over. Zo is het dus altijd comfortabel warm in huis.

‘Ik ben heel positief. De warmtepomp werkt prima. Ik ervaar qua comfort eigenlijk geen verschil met voorheen.’

De boerderij uit 1924 is in de afgelopen jaren al flink gerenoveerd. Zo is er goed geïsoleerd, vloerverwarming aangelegd en zijn er zonnepanelen geplaatst. Hierdoor was een hybride warmtepomp een hele logische volgende stap. Niet alleen uit financieel oogpunt. De besparing is leuk, zeker met de stijgende belasting op gas, maar nog belangrijker is de groene motivatie achter deze investering: de woning naar energielabel A krijgen. 

‘Met een warmtepomp ga ik zeker besparen op mijn energierekening, maar dat is voor mij niet de belangrijkste reden. Ik heb interesse in nieuwe technieken en wil graag verduurzamen. Dus ik was wel in voor een warmtepomp.’

Door goed na te denken over de installatie is er ook geen overlast van het geluid van de warmtepomp. De buitenunit is op de achtergevel geplaatst, omdat de tuin zich aan de voorzijde bevindt. Achter komt er dus vrijwel nooit iemand en binnen is de warmtepomp helemaal niet hoorbaar.